< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2011. január 31. | 1 Hozzászólás | Nav

Felszámoló nyújtott segítséget a cégvagyon átmentéséhez

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói a napokban vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást egy Csongrád megyei cég ügyvezetőjével és a cég felszámolását végző felszámolóval szemben fedezetelvonó csődbűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozó hatóság által feltárt adatok alapján megalapozott a gyanú, hogy a felszámolás alatt álló társaság ügyvezetője a felszámoló tudtával, közreműködésével az ésszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon a cég vagyonának jelentős részét egy újonnan alapított másik cégébe mentette át.

A felszámolási eljárás alatt a cég tárgyi eszközeinek átjátszására, bérbeadására, biztosíték nélküli kölcsönök nyújtására került sor a cégvezető érdekkörébe tartozó másik társaság javára. Továbbá a cégvezető, szintén a felszámolás ideje alatt, mint magánszemély is kapott kölcsönöket a saját cégétől és azokat nem fizette vissza.

A felszámolás alatt lévő társaság átmentett eszközeinek a felhasználásával az új cég 126 millió forintos árbevételre tett szert, amely a felszámolt cégnél realizálódott volna, ha nem kerül sor az említett pénzügyi manőverekre. A hitelezők jelentős összegű követelésükhöz jutottak hozzá.

Az elkövetők bűncselekményükért 5 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

dr. Sárközi Alexandra

bűnügyi szóvivő

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

g

Leave a Reply 2894 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: