< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Újabb adóhivatali dolgozók előzetesben

| Mobile | RSS

Újabb adóhivatali dolgozók előzetesben

Bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntett és más bűncselekmények miatt újabb adóhivatali dolgozókat helyeztek előzetes letartóztatásba Székesfehérváron.
FN.hu, MTI

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályán tavaly június óta folyamatban lévő büntetőeljárásnak már 26 gyanúsítottja van – közölte a rendőrség kedden.

Január 25-én hat adóhivatali dolgozót állítottak elő. Gyanúsításukat követően egyet közülük bűnügyi őrizetbe vettek, illetve két korábban már meggyanúsított hivatali dolgozó őrizetbe vételét is elrendelték – mondta R. Szabó Ágnes, a főkapitányság szóvivője.

A rendőrség indítványára a bíróság az őrizetbe vettek közül két ember előzetes letartóztatását, illetve egyikük házi őrizetét rendelte el – tette hozzá.

Az ügy előzménye, hogy a rendőrség tavaly június 16-án, az APEH biztonsági főosztályával együttműködve, nyolc ember – hat adóhivatali dolgozó és két vállalkozó – ellen indított büntetőeljárást. Az érintettek közül két adóhivatali dolgozó és egy vállalkozó azóta is előzetes letartóztatásban van.

A főkapitányság szóvivője múlt évben – az akkor rendelkezésre álló adatok alapján – úgy tájékoztatott, hogy a gyanúsítottak huzamosabb ideje kötelességüket megszegve, jogtalan előnyért, kedvezőbb helyzetbe hozták az adózó ügyfeleket az adóigazgatási eljárásokban.

Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányságon folyamatban levő eljárással párhuzamosan a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség is nyomozást folytat.
FORRÁS: GOOGLE/FN.HU

Leave a Reply 339 megnézve, 1 alkalommal mai nap |