< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Belénessy: áprilistól ingyen adja az MTI a híreket

| Mobile | RSS

Belénessy: áprilistól ingyen adja az MTI a híreket

2011. február 2. | hozzászólás | Közélet

A nemzeti hírügynökség vezetője szerint áprilistól ingyenesek lesznek a híreik és a képeik, s talán az MTI rögzítette mozgóképek és a hanganyagok is azok lehetnek. Mindez 700-800 millió forintos bevételkiesést jelent, de Belénessy Csaba úgy véli: az intézmény hatékonysága elsősorban nem azon mérhető, hogy mennyi bevétele van, hanem hogy hány emberhez jutnak el a hírei

Április elsejétől a szerkesztőségek ingyen kapják a Magyar Távirati Iroda (MTI) Zrt. híreit – nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Belénessy Csaba vezérigazgató.

Emiatt várhatóan 700-800 millió forint bevételkiesés lesz a társaságnál, ami szerinte állami forrásból pótolható.

Belénessy azt mondta: nemcsak a hírek, hanem az MTI képei, talán még a hangok és a mozgóképek is ingyenesek lesznek, bár utóbbiakról még nincs döntés. Ugyanakkor azt mondta: nem lesz minden ingyen, például a gazdasági témájú különleges válogatásokért a későbbiekben is fizetni kell.
Belénessy Csaba

Az MTI első embere szerint az adófizetők pénzéből fenntartott nemzeti hírügynökségnek a hatékonysága elsősorban nem azon mérhető, hogy mennyi bevétele van, hanem hogy hány emberhez jutnak el a hírei.

Márpedig a hírek előállítását egyszer már megfizette az adózó polgár, ezért szerinte jogos, hogy ezek a tartalmak mindenkihez ingyen eljuthassanak.

Forrás: hirado.hu/Napi Gazdaság

Leave a Reply 297 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: