< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Sarkozy haladéktalan és erőszakmentes átmenetre szólította fel Egyiptomot

| Mobile | RSS

Sarkozy haladéktalan és erőszakmentes átmenetre szólította fel Egyiptomot

Nicolas Sarkozy francia elnök azt szeretné, ha az átmenet “haladéktalanul” és “erőszakmentesen” megkezdődne Egyiptomban. “Mubarak elnök beszédét követően, a (francia) köztársasági elnök megismétli: azt szeretné, ha az átmenet konkrét folyamata haladéktalanul megkezdődne és válasszal szolgálna a lakosságnak a megújulást és a változást érintő vágyára, amelyet erőteljesen kifejez” – olvasható a francia elnöki hivatal által szerdán kiadott közleményben.

“Nicolas Sarkozy minden egyiptomi vezetőt arra szólít fel, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ez a döntő átmenet erőszakmentesen menjen végbe” – folytatódik a kommüniké. “Franciaország, amelyet régi és mély barátság fűz Egyiptomhoz, megerősíti, hogy támogatja az egyiptomiaknak egy szabad demokratikus és sokszínű társadalom iránti törekvéseit. Mindazok oldalán lesz, akik ezeknek a legitim várakozásoknak a kifejezését és kielégítését továbbra is példamutató és békés jelleggel képzelik el” – hangsúlyozta a francia elnökség. Az egyiptomi televízió által közvetített keddi beszédében a 82 éves Mubarak azt jelentette be, hogy kitölti mostani, immár hatodik államfői mandátumát, de nem indul a szeptemberben esedékes elnökválasztáson.
forrás:hír3

Leave a Reply 193 megnézve, 1 alkalommal mai nap |