< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Tombolt az évszázad vihara, de nincs halálos áldozat Ausztráliában

| Mobile | RSS

Tombolt az évszázad vihara, de nincs halálos áldozat Ausztráliában

Az erejéből jócskán vesztett Yasi, most a szárazföld belseje felé tart. Az ausztrál miniszterelnök figyelmeztetett, hogy az emberek még ne hagyják el otthonaikat.

Óriási pusztítást végzett a tengerparti településeken, de nem követelt halálos áldozatot, és nem okozott sérüléseket sem Ausztrália észak-keleti Queensland államában a Yasi ciklon. Az óránkénti 290 kilométeres széllökésekkel érkező vihar, helyi idő szerint éjfélkor érte el a szárazföldet.

Az időjárási jelenség, amelyhez hasonlót az elmúlt száz évben nem láttak Ausztráliában, Queensland kormányzója szerint “komoly pusztítást” végzett. Anna Bligh elmondása szerint a tengerparti településeken a legnagyobb a kár: a szél épületek tetejét tépte le, fákat döntött ki, vezetékeket szakított le. A kormányzó azonban nem tud arról, hogy bárki is életét vesztette, vagy megsérült volna a viharban. Anna Bligh ugyanakkor figyelmeztetett, hogy még nem sikerült felvenni a kapcsolatot minden érintett településsel. “Sérülés és halálos baleset azután is történhet, hogy a ciklon elhaladt” – tette hozzá a politikus.

Az erejéből jócskán vesztett Yasi, most a szárazföld belseje felé tart. Az ausztrál miniszterelnök figyelmeztetett, hogy az emberek még ne hagyják el otthonaikat, mert a vészhelyzetnek még nincs vége: a tengerparton szokatlanul magas hullámokra, a belső – a decemberi árvíz által sújtott – területeken újabb áradásra lehet számítani. —

forrás:atv/FH

Leave a Reply 264 megnézve, 1 alkalommal mai nap |