< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Mubarak lemondott a pártvezetésről

| Mobile | RSS

Mubarak lemondott a pártvezetésről

Szombaton kora délután újabb tiltakozók érkeztek a Tahrir térre. A 500 tüntető Szuez kikötővárosából érkezett a holnapi napra tervezett “a mártírhalál napja” címet viselő tiltakozásra, miközben Mubarak bejelentette: lemondt a pártvezetésről.

Az egyiptomi kopt keresztények is felhívást tettek közzé, hogy vasárnap vonuljanak a hívők a Tahrir térre demonstrálni. Helyi idő szerint (GMT +2) fél hatkor a katonaság megkezdte azirányű kísérletét, hogy kiürítse a teret. Ennek következtében a teret lezárták, egy helyszínen tartózkodó újságíró szerint senki nem mehetett se ki, se be, és a katonai tisztviselők feltűnése is csak a média kedvéért történt.

Szintén helyi idő szerint fél hatkor lemondott az ország uralkodó pártjának, a Nemzeti Demokrata Pártnak a tagjai, köztük Hoszni Mubarak fia Gamal Mubarak is. A párt új főtitkára a liberális Hossam Badrawi. Eközben a katonaság újabb és újabb ksíérleteket tesz a Tahrir tér kiürítésére, azonban a tüntetők nem mennek sehova, helyette azt skandálják: – Nem megyünk sehova, Mubaraknak kell mennie!

Helyi idő szerint 6 óra után néhány perccel Mubarak is bejelentette, hogy lemond az uralkodó párt, az NDP vezetéséről – bár továbbra is elnök marad.
forrás:bombahír.hu

Leave a Reply 196 megnézve, 1 alkalommal mai nap |