< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Jobbik: népszavazással erősítsék meg az új alkotmányt!

| Mobile | RSS

Jobbik: népszavazással erősítsék meg az új alkotmányt!

2011. február 6. | hozzászólás | Közélet

A Jobbik szerint a kormány alkotmányozási menetrendjében nincs lehetőség arra, hogy az emberek véleményét érdemben figyelembe vegyék . Az ellenzéki párt azt szeretné, hogy nemzeti konzultáció helyett népszavazással erősítsék meg a tervezett új alkotmányt.

A Jobbik szerint a közmeghallgatások és a kérdőívek nem elegendőek arra, hogy az emberek valóban véleményt nyilváníthassanak a készülő új alaptörvényről, a nemzeti konzultáció pedig nem más, mint “szemfényvesztés” – mondta szombaton Balczó Zoltán, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke.

Az ellenzéki politikus szerint annak az alkotmányozó testületnek a munkájáról sem lehet tudni semmit, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök hívott életre az új alaptörvény koncepciójának kidolgozására. Balczó Zoltán szerint ez is annak a jele, hogy az alkotmányozási folyamatot a teljes káosz uralja, amit a Fidesz a nemzeti konzultációval akar leplezni ahelyett, hogy népszavazással fogadtatná el az új Alkotmányt.

Balczó Zoltán a gyors tempót is kifogásolta. A tervek szerint a parlament március 7-én fogadhatja el az új alkotmány koncepcióját, majd a törvényjavaslat már március 15-én az Országgyűlés elé kerülne, a kormány pedig április 25-én, Húsvét hétfőn meg is akarja szavaztatni. Balczó Zoltán szerint ennyi idő nem elég arra, hogy a képviselők alaposan áttanulmányozzák a szöveget.

forrás:google/- Független Hírügynökség –

Leave a Reply 337 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: