< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: LMP: teljes és nyilvános fejetlenség a kormányon belül

| Mobile | RSS

LMP: teljes és nyilvános fejetlenség a kormányon belül

Az LMP szerint a kormányon belüli teljes és nyilvános fejetlenségre utal a dunai vízlépcsők ügye. Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke, Jávor Benedek pénteken hívta fel a figyelmet arra, hogy az Új Széchenyi Terv közlekedési fejezetében szerepel a dunai duzzasztóművek megépítése. Később a kormányszóvivő azonban azt közölte, hogy a kabinet a jelenlegi körülmények között nem támogatja, hogy magyarországi folyókon nagyméretű duzzasztóművek vagy vízlépcsők létesüljenek.

Mindezzel kapcsolatban Jávor Benedek az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: ha az Orbán-kormány működéséről filmet akarnak készíteni, azt Káel Csaba helyett a Monty Python-csoport egyik tagjára kellene bízni. “Az abszurdba hajló bénázás legújabb gyöngyszeme kétségkívül a dunai vízlépcsők ügye” – fogalmazott. Az ellenzéki politikus a vízlépcsőkkel kapcsolatos kormányzati nyilatkozatokra úgy reagált, pártja szeretné megtudni, hogy ha nem a kormány, akkor vajon kicsoda az Új Széchenyi Terv szerzője, “és az illető milyen egyéb stratégiai dokumentumokon dolgozik jelenleg a kabinet tudta nélkül”.
forrás:hír3

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |