< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Pozitívak az első tapasztalatok a kormányablakok működéséről

| Mobile | RSS

Pozitívak az első tapasztalatok a kormányablakok működéséről

2011. február 8. | hozzászólás | Közélet

Ahol eddig jártam, ott mindenki azt emelte ki, hogy mennyire udvarias az ügyintézés – mondta Navracsics Tibor

Pozitívak az első tapasztalatok a kormányablakok működéséről – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn Pécsen.

“Ahol eddig jártam, ott mindenki azt emelte ki, hogy mennyire udvarias az ügyintézés. Ez fontos, mert a magyar közigazgatás megújítása csak részben szervezeti, személyzeti kérdés, részben kultúraváltás kérdése is. A közigazgatási dolgozóknak udvariasaknak, tisztelettudóknak, szolgálatkészeknek kell lenniük az ügyintézés minden momentumában” – mutatott rá a miniszterelnök-helyettes, tárcavezető a Baranya megyei kormányhivatalban tartott sajtótájékoztatón.
kormányablak

Navracsis Tibor utalt rá: a 2010 tavaszi kormányváltással megkezdődött az a közigazgatási reform, melynek célja intézményi integrációval és személyzeti politikával javítani a munka minőségét, valamint polgárbaráttá, szolgáltatóbaráttá, könnyen áttekinthetővé tenni a közigazgatást az emberek számára.

“Ebben a folyamatban fordulópont volt a kormányhivatalok létrehozása és a kormányablakok január elsejei megnyitása, melyet egyebek mellett a nemzeti közigazgatási ösztöndíj meghirdetése követett” – tette hozzá.

A tárcavezető kitért rá: tervezik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalapítását. Az egyetem három intézményt, a Corvinus Egyetemhez tartozó, egykor volt Államigazgatási Főiskola, a mai közigazgatástudományi kart, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet, valamint a Rendőrtiszti Főiskolát integrálná. Ezzel általánosabb, az államtudomány és a közszolgálat terén több helyen hasznosítható, átjárható képzést biztosítanának a hallgatóknak.

“A kistérségi szintű járások és az ottani kormányablakok 2013-ban jönnek létre. Ezzel olyan intézményeket hozunk létre, amely közelebb viszi a polgárokhoz az ügyek intézését” – fűzte hozzá.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, többévi programról van szó. Szándékaik szerint “a jó állam” megteremtésével az állampolgárok érezhetik, hogy az adóikból fenntartott közigazgatás valóban az ő érdekeiket szolgálja, az ő hétköznapjaikat próbálja könnyíteni.

Hargitai János, a baranyai kormányhivatal kormánymegbízottja arra az újságírói kérdésre, hogy otthonra találhatna-e a baranyai kormányhivatal a több mint két évtizede üresen álló 25 emeletes pécsi Magasházban, azt mondta: ha alkalmas lenne rá, és erre mód lenne, megvizsgálnák egyes kormányhivatali részlegek odaköltöztetésének lehetőségét.

Forrás: hirado.hu/MTI

Leave a Reply 249 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: