< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az egyik rendőr megbánta tettét, a másik tagadott

| Mobile | RSS

Az egyik rendőr megbánta tettét, a másik tagadott

2011. február 9. | hozzászólás | Közélet

Megkezdődött a hivatali visszaéléssel és okirathamisítással vádolt rendőrök büntetőpere szerdán a Fővárosi Bíróságon. Mindkét ügy dokumentumai az UD Zrt.-nél tartott házkutatásnál kerültek elő.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség szerdán ismertetett vádirata szerint az elsőrendű vádlott, egy nyugalmazott rendőr törzszászlós, 2008 márciusában a XXII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozója volt. Hivatali helyzetével visszaélve több mobiltelefon híváslistáját bekérte, a megbízó ismeretlen.

A másodrendű vádlott, egy rendőr százados 2007 szeptemberében a Gyöngyösi Rendőr-főkapitányság főnyomozójaként, ugyancsak ismeretlen személy kérésére hivatali helyzetével visszaélve bekérte egy mobiltelefon hiváslistáját. A Nemzeti Nyomozó Iroda 2008 szeptemberében az UD Zrt.-nél tartott házkutatás során lefoglalta az első- és a másodrendű vádlott által bekért híváslistákat.

Az ügyészség az elsőrendű vádlott nyugalmazott rendőr törzszászlóst négyrendbeli hivatali visszaéléssel és kétrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással vádolja. A másodrendű vádlott rendőr századost egy-egy rendbeli hivatali visszaéléssel, illetve hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással vádolják.

A bírósági tárgyaláson az elsőrendű vádlott elismerte bűnösségét és hangoztatta, hogy megbánta tettét. A másodrendű vádlott tagadta bűnösségét, és azt mondta, igazából nem is érti, miért emeltek ellene vádat.

A tárgyalást tanúk meghallgatásával folytatja Kalina József büntetőtanácsa, várhatóan már hétfőn sor kerülhet a perbeszédekre.
forrás:hírszerző

Leave a Reply 329 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: