< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gyurcsány bebörtönzése ellen tiltakoznak

| Mobile | RSS

Gyurcsány bebörtönzése ellen tiltakoznak

2011. február 9. | hozzászólás | Közélet

Magyar Demokratikus Charta szerint Orbán ezzel fenyegetőzik.

„Október 23-án, a magyar demokraták fontos ünnepén ismét miniszterelnöki szintre emelkedett a fideszes fenyegetőzés. Legutóbb Lázár János frakcióvezető és Kövér László házelnök fenyegette börtönnel Gyurcsány Ferencet, most újra Orbán Viktor fenyegeti a politikai ellenfelet, kifejezvén a kormányon levők elvárásait az igazságszolgáltatással szemben. Tette ezt akkor, amikor miniszterelnöki megbízottja is elismeri, hogy vádjaira nincs bizonyítéka” – írja közleményében a Magyar Demokratikus Charta.

A Charta szóvivői – Bauer Tamás, Debreczeni József, Fleck Zoltán, Vitányi Iván – hozzátették: hazug Orbán párhuzama, amely szerint kormányra jutása előtt az önkényuralmat gyakorlók és a nép 1956-os szembenállásához hasonlóan álltak szemben a kormány és ellenfelei. „A szocialista-szabaddemokrata koalíció demokratikus választások útján került kormányra 1994-ben is, 2002-ben is és 2006-ban is. Éppen a Fidesz viselkedése állítható párhuzamba 1956 eltipróinak eljárásával – a törekvéssel, hogy átírják a múltat és a törekvéssel, hogy a kormányon levők befolyásolhassák az igazságszolgáltatást” – írták.

Hangsúlyozták továbbá: alkotmányunkat, a demokratikus jogállam lényegét sérti, amikor Orbán és párttársai börtönnel fenyegetik politikai ellenfeleiket. „A Magyar Demokratikus Charta bízik benne, hogy minden magyar rendőr, ügyész és bíró a törvényeket és nem a miniszterelnöki elvárást fogja követni” – zárul a közlemény.
atv.hu

Leave a Reply 349 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: