< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Lemondott Kovács Miklós az FTC elnöki posztjáról

| Mobile | RSS

Lemondott Kovács Miklós az FTC elnöki posztjáról

2011. február 15. | hozzászólás | Sport

Kovács Miklós megnövekedett üzleti elfoglaltságára hivatkozva hétfőn lemondott a Ferencvárosi Torna Club elnöki posztjáról. “Kovács Miklós az elnökség tagja marad és lehetőségei szerint továbbra is mindent meg fog tenni a klub sikereiért. A távozó elnök köszönetét fejezte ki azért a megtisztelő lehetőségért, hogy az elmúlt időszakban a Fradi gyarapításán dolgozhatott” – olvasható az egyesület MTI-hez eljuttatott közleményében. A klub elnöksége hamarosan rendkívüli ülésen dönt az új elnök személyéről.

Kovács Miklóst először tavaly augusztus 17-én választották elnöknek, azt követően, hogy Rieb György szintén megnövekedett üzleti elfoglaltságaira hivatkozva lemondott posztjáról. Kovács szeptember 24-en lemondott, mivel fontosnak tartotta, hogy ne egy másfél éves időszakkal gazdálkodó, hanem egy négy évre szóló mandátummal rendelkező vezető testület irányítsa a klubot.

Az FTC kézilabdacsarnokában 2010. november 2-án megtartott közgyűlésen – amelyen 256-an szavaztak – tizen pályáztak az elnökségi helyekre, közülük kilencen kerültek a testületbe. Ezt követően a már újonnan megválasztott elnökségi tagok titkos szavazással választották meg Kovács Miklóst elnöknek.

Az alelnök Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester lett. A vezetőségbe bekerült egy másik kormánypárti politikus, Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója is. Az elnökség további tagjai: Springer Miklós, Sike András, Rieb György, Farkas József, Al-daadu Muhanned és Kökény Beatrix.

fprrás:MTI

Leave a Reply 252 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: