< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Hűtlen kezelés a Magyar Postánál?

| Mobile | RSS

Hűtlen kezelés a Magyar Postánál?

A hűtlen kezelés gyanúját is felvetheti a Magyar Posta Krisztina körúti palotájának 2008-as eladása, és az új székház kibérlése. Ezt a Magyar Nemzet értesülése szerint egy, a posta által megrendelt szakértői vélemény tartalmazza.

Sem a Szugló utcai irodaházat, sem a Postapalotát nem újították fel. Inkább mindkettőt eladták – sokak szerint áron alul. Tomecskó Tamás, a Magyar Posta volt szóvivője három évvel ezelőtt azzal indokolta az ingatlanok pénzre váltását, hogy költséges a felújításuk és a fenntartásuk is.

A Postapalotát és a Szugló utcai épületet 5,5 milliárd forintért adták el úgy, hogy a posta a két épületért több mint hétmilliárdot szeretett volna kapni. Végül azonban kétmilliárddal kevesebb jutott neki. A cég 2007 óta bérel egy irodaházat havi 100 millióért 2017-ig. A Magyar Nemzet birtokába jutott független szakértői jelentés szerint a posta akkori vezetői még azt sem mérlegelték kellően, hogy megérné-e saját székházat építeni vagy sem. A szakvélemény azt is kimondja: az eladást megelőző folyamatok nem voltak szabályosak, valakik szándékosan gyengítették a posta pozícióit.

Balsai István fideszes képviselő csaknem egy éve tett feljelentést az ügyben. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, hűtlen kezelés és okirat-hamisítás vádjával.
forrás:mr1

Leave a Reply 530 megnézve, 2 alkalommal mai nap |