< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 800 milliárd: holnap derül ki, mi van az Orbán-csomagban

| Mobile | RSS

800 milliárd: holnap derül ki, mi van az Orbán-csomagban

2011. február 28. | hozzászólás | Közélet

Legalábbis a legutóbbi ígéret szerint. Ugyanakkor a korábbiakkal ellentétben nem a miniszterelnök, hanem jobb keze és helyettese adja be a keserű pirulákat.

Kedden ismerteti a kormány, a 2011-13-ra szóló strukturális reformprogramot, amelytől az időszak végére a piac 600-800 milliárd forintos államháztartási kiigazítást vár. A csomag várhatóan érinti majd egyebek mellett a felsőoktatást, a rokkantsági ellátást, a nyugdíj- és adórendszert valamint a közösségi közlekedést is.

Orbán Viktor február 14-i mondott évértékelő beszédet a parlamentben. Bár sokan hitték, hogy a miniszterelnök ismerteti a strukturális reformok részleteit – konkrétumomat nem mondott. Sem akkor, sem azóta.

A múlt hét elején Nagy Anna kormányszóvivő azt ígérte, a kormány még a azon héten nyilvánosságra hozza a reformokat, aztán a miniszterelnök szóvivője már arról beszélt, hogy e hét kedden, azaz holnap ismertetik a csomag részleteit. De nem Orbán Viktor, hanem Matolcsy György és Navracsics Tibor.

A Nemzetgazdasági Minisztérium eddig hét megújításra szoruló területet jelölt meg. Ez a felsőoktatás, a rokkantsági ellátás, a nyugdíjrendszer, az adminisztráció csökkentése, az adórendszer, a foglalkoztatás és a közösségi közlekedés.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 1221 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: