< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Blikk: Orbánnak is, Gyurcsánynak is dolgozik rokona a postán

| Mobile | RSS

Blikk: Orbánnak is, Gyurcsánynak is dolgozik rokona a postán

2011. február 28. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A miniszterelnök egyik rokona a Magyar Postánál dolgozik, és érdekes egybeesés, hogy Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is beszámolt arról: egyik unokahúgát is az állami vállalat alkalmazza – írja hétfői számában a Blikk, amely január végén küldött levelet a 386 képviselőnek, hogy kiderüljön, a politikusok juttatták-e rokonaikat állami álláshoz vagy céges szerződéshez.

Orbán Viktor miniszterelnök is válaszolt a Blikk levelére, amelyben a honatyáktól azt tudakolták, dolgozik-e közpénzért családtagjuk. “Miniszterelnök úr unokatestvére a fővárosi önkormányzat egyik cégénél, nagynénje pedig a Magyar Posta egyik vidéki igazgatóságánál dolgozik” – közölte Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője.

Az unokatestvér a Blikk szerint Vitézy Zsófia lehet, aki a hónap eleje óta a Budapesti Fesztiválközpont Kft. ügyvezetője, korábban pedig a nemzeti erőforrás tárcájának sajtófőnöke volt. A levélben azt is meg akarták tudni, támogatnák-e a honatyák, hogy vagyonnyilatkozatukban feltüntessék, ha családtagjuk állami állásban dolgozik. Orbán erre a
kérdésre nem válaszolt.

A Blikk korábban arról számolt be, hogy idő hiányában, és a “biztonságos munkavégzés” miatt pályázat nélkül lett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézményének kommunikációs munkatársa Pálffy István (KDNP) felesége.

A lap szerint pályázat nélkül kapott megbízási szerződést a Köztársasági Elnöki Hivataltól (KEH) Balsai István (Fidesz) fia. A KEH-től hiába tudakolták, hogy ügyvédként mennyit kap ifj. Balsai István, így hivatalos formában közérdekű adatkérést küldtek, de a hivatal továbbra is titkolódzik – tette hozzá a cikk. Szintén az államfő hivatalában dolgozik Kontrát Károly fideszes képviselő lánya is osztályvezetőként, és a Vidékfejlesztési Minisztériumban főosztályvezető Petykó Zoltánnak, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének lánya, Petykó Adrienn – írja a lap.
forrás:hvg

Leave a Reply 5259 megnézve, 2 alkalommal mai nap |