< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Emelkedik az üzemanyagok ára

| Mobile | RSS

Emelkedik az üzemanyagok ára

2011. február 28. | 1 Hozzászólás | Közélet

Újabb történelmi csúcsra drágulnak Magyarországon az üzemanyagok azt követően, hogy az MTI értesülése szerint a Mol bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és ugyancsak 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. Az emeléssel a benzin átlagára 369-370 forintra, a gázolajé pedig 367 forintra nő. A Mol egy hete emelte 5 forinttal a benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

A múlt héten elemzők elmondták, ha a spekuláció és a földközi-tengeri politikai bizonytalanság miatt tovább emelkedik a kőolaj ára, és gyengül a forint a dollárhoz képest, két héten belül átlépheti a 400 forintot az üzemanyagok literenkénti ára a magyar piacon.

Az MSZP törvényjavaslatot nyújt be azért, hogy az Országgyűlés csökkentse az Európai Unióban megengedett legalacsonyabb szintre az üzemanyagok jövedéki adóját. Szekeres Imre országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatóján elmondta: kezdeményezik, hogy az üzemanyagárak mérséklése érdekében az állam mondjon le többletjövedelmének egy részéről.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának hétfői ülésén a kormánypárti többség nem vette tárgysorozatba az MSZP adótörvény-javaslatát, amely garantálta volna, hogy havi 347 ezer forint jövedelemig senki sem jár rosszul az adóváltozásokkal.

forrás:MTI

Leave a Reply 1174 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: