< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Széllelbélelt kísérletnek nevezte a kormány terveit a Jobbik

| Mobile | RSS

Széllelbélelt kísérletnek nevezte a kormány terveit a Jobbik

Vona Gábor pártelnök úgy véli, hogy a Széll Kálmán Terv vesztese a lecsúszás előtt álló középosztály lehet.

A Széll Kálmán Terv egy “széllelbélelt” kísérlet a magyar gazdaság megmentésére, de valójában csak egy a betegeket, nyugdíjasokat és munkanélkülieket sanyargató megszorító csomag – mondta Vona Gábor.

Az ellenzéki pártelnök szerint a bejelentett intézkedések fő áldozatai a lecsúszás előtt álló középosztály tagjai és a már lecsúszott csoportok lesznek.
Vona Gábor

A Jobbik elnöke úgy véli, a Széll Kálmán Terv megvalósulása esetén valóban csökkenni foga az államadósság, de csak ideiglenesen és az újratermelődését sem fogja megakadályozni, a “megszorításokkal elérendő tartós növekedés pedig csak délibáb”.

Vona Gábor hangsúlyozta: az Orbán-kormány ráadásul az előző nyolc év kormányainak megszorító csomagjaira teszi rá a saját intézkedéseit és ezzel olyan áldozatot vár el a magyar társadalomtól, amelynek teljesítésére az “már régen nem képes”.

A Jobbik ezen intézkedések helyett kitart amellett, hogy újra kellene tárgyalni az államadósságot; a 4-6 százalékos gazdasági növekedés érdekében talpra kellene állítani a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart; illetve a segélyek helyett a közmunkák kifizetésére be kellene vezetni országosan a szociális kártyát és ennek hátteréül a szociális bolthálózatot is.

forrás:hirado.hu

Leave a Reply 352 megnézve, 1 alkalommal mai nap |