< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Milliókra büntették az RTL-t és a TV2-t

| Mobile | RSS

Milliókra büntették az RTL-t és a TV2-t

Összesen mintegy kilencmillió forint pénzbírságot szabott ki a két országos kereskedelmi televízióra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) médiatanácsa.

Kiricsi Karola, a médiatanács szóvivője elmondta, az RTL Klub három, tavaly sugárzott műsorára összesen mintegy hétmillió forint pénzbírságot róttak ki. A televízió tavaly az egyik műsorában “egy közismert sportoló öltözékén jelentetett meg burkolt reklámnak minősülő információt”. Mivel azóta változott a jogszabály, a jövőben kevésbé kell számolni hasonló büntetéssel – tette hozzá. A másik két esetben a kiskorúak védelme alapján szabtak ki bírságot az RTL Klubra.

A TV2 egyik műsorára – szintén burkolt reklám miatt – kétmillió forint bírságot rótt ki a médiatanács.

A testület szóvivője elmondta, hogy összesen 16 esetre vonatkozóan hozott elmarasztaló döntést a médiatanács, ezen belül 5 esetben pénzbírságról, 11 esetben figyelmeztetésről határoztak.

Az országos kereskedelmi televíziók négy műsora mellett az ATV-t is elmarasztalták, e társaságnak 100 ezer forint pénzbírságot kell kifizetnie egy vásárlásra buzdító műsora miatt.

Mivel a Neo FM országos kereskedelmi rádió egyik reggeli műsorában első alkalommal követett el jogsértést, a médiatanács csak figyelmeztetést szabott ki a rádióra. Több kisebb médiaszolgáltatót érintően is a legenyhébb büntetésről döntött a testület, összesen tíz esetben – tette hozzá Kiricsi Karola.
Forrás:hír24/ MTI

Leave a Reply 274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |