< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szórakozásból verték ájultra a kisfiút

| Mobile | RSS

Szórakozásból verték ájultra a kisfiút

2011. március 3. | hozzászólás | Közélet

Heves megyében is egyre gyakoribb az értelmetlen agresszió.

Megvertek egy fiatal nőt Karácsondon a napokban. Az autós figyelmeztetett néhány helyi diákot, hogy ne az úttest közepén közlekedjenek, hanem a járdán, mert a lefagyott úton véletlenül elüti őket, és őt viszik a rendőrségre. Erre egy kislány rávágta, hogy „akkor így jártál!” Két nap múlva a nőt a háza kapujában verte meg a kislány anyja, amiért rászólt a gyerekére – írja a heol.hu.

Gyöngyöspatán egy 10 éves fiút vertek meg úgy az iskolában, hogy utána három napig kórházban ápolták. Három idősebb, 12–13 éves gyerek elkapta és – mint később mondták – szórakozásból addig ütötték, amíg elájult. Az iskola hivatalból feljelentést tett a rendőrségnél és a gyámhivatalnál, de eddig senki sem kereste fel a családot.

Az iskola igazgatója azt mondta, ezekkel a gyerekekkel rendszeresen vannak fegyelmi gondok, a szülők sem fogják vissza őket, amikor rendet tesz köztük, előfordul, hogy a szülők felháborodnak és fenyegetőznek mindenfélével, még a családja kiirtásával is. A verekedők a jegyző szerint már rengeteget hiányoztak a tanévben.

Ohár Andrea pszichiáter azt mondta, volt olyan páciense, akit egy buszmegállóban vertek össze ok nélkül, és komoly poszttraumatikus stressz szindróma alakult ki nála. Ha lehet, el kell kerülni, de ha mégis megtörtént a baj, ki kell beszélni mindent. Ellenkező esetben belső bűntudat alakulhat ki, az áldozat akár magában is elkezdheti keresni a hibát. Az érzések elfojtása maradandó lelki sérüléseket okozhat – javasolja a szakember.
forrás:hír24

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: