< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Jobbik: Csúsztat és bűnözőket véd a Délmagyarország és az LMP

| Mobile | RSS

Jobbik: Csúsztat és bűnözőket véd a Délmagyarország és az LMP

Szerecsenmosdatást és hangulatkeltést folytat a Délmagyarország című napilap a Jobbik szerint.

Zagyva Gyula György, a párt országgyűlési képviselője és Toroczkai László, a Csongrád Megyei Közgyűlés Jobbik-frakciójának tagja csütörtöki közös közleményében azt írja: nem igaz, hogy hétvégén rendőrök küldték el őket egy Csongrád megyei tanyától, ahol a lap cikke szerint egy ott élő családot fenyegettek a barátaikkal. Az LMP a hétvégén történtek miatt arra szólította fel Zagyva Gyula Györgyöt, hogy adja vissza képviselői mandátumát. Az ellenzéki politikus közölte, hogy nem mond le.

A Délmagyarország csütörtökön azt írta, hogy körülbelül 30 ember vonult az egyik dóci tanyához, köztük Zagyva Gyula György, és ott harci alakzatba rendeződve kiabáltak. A cikk szerint az épületben három gyermekével él egy férfi, akinek a szemébe világítottak egy nagy teljesítményű lámpával. A lap azt írja: a férfi egyedül neveli három gyermekét, a felesége tüdőrákban meghalt. Végül rendőrök jelentek meg a helyszínen, akik elkezdték a jobbikosokat az autóik felé tolni. A 49 éves férfi rendőri védelmet kért és feljelentést tett. A cikk szerint Zagyva a lapnak azt nyilatkozta, hogy a barátaival nem felvonult, hanem sétált egyet. Ha eljárást indítanak ellene az ügyben, lemond mentelmi jogáról – tette hozzá a képviselő.

Az LMP szerint Zagyva Gyula Györgynek azonnal vissza kell adnia képviselői mandátumát. Egy másokat verbális és fizikai erőszakkal fenyegető ember méltatlan arra, hogy a Magyar Országgyűlés tagja legyen – fogalmaztak a párt csütörtöki közleményében.

Zagyva Gyula György és Toroczky László csütörtök délután adott ki közleményt az LMP-re reagálva. Ebben azt írják: a dóci tanyához egy körülbelül 30-50 fős baráti társasággal úgy kerültek, hogy hetek óta ott dolgoztak, mert egy kisgyerekes magyar családnak a belvíz miatt összedőlt a háza, és segítenek újjáépíteni. “Sajnáljuk, hogy a sajtót ez nem érdekli, csak a Jobbik ellen irányuló botrány, a hangulatkeltés. Egy teára és egy zsíros kenyérre hívtak meg minket a szomszédos tanyára, innen sétáltunk egyet. Nem igaz, hogy a rendőrség “tolt el” minket a tanyától, ugyanis mi fordultunk vissza, és csak később, egy útkereszteződésben igazoltattak néhányunkat” – olvasható a közleményben.

Szerintük a Délmagyarország szerecsenmosdatást és hangulatkeltést folytat. Saját információikra hivatkozva azt írják: a dóci tanyán élő férfi és rokonsága súlyos, erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször is büntetve volt. A férfinek bűnöző életmódot folytató felnőtt korú gyermekei is vannak, a cikk erről is mélyen hallgat – tették hozzá. A képviselők állítják: 2008 májusában a férfi rokonságához tartozó 4 ember szétverte, kirabolta a helyi sörözőt és elhurcolta, majd megerőszakolta az ott dolgozó 22 éves, kétgyermekes fiatalasszonyt.

Állítják Zagyváék azt is: ugyanennek a családnak a tagjai korábban megtámadtak, majd gépkocsikkal üldözőbe vettek kampánygyűlésről távozó jobbikosokat, akik a sokszoros túlerő ellen a sándorfalvi rendőrségig menekültek. Ebből az ügyből egyébként eljárás is lett. A helyi jobbikosok fenyegetése azóta is tart – tették hozzá.

A képviselők közleményükben azt is írják: “vasárnap éjjel tehát nem demonstráltunk, de amennyiben a fenyegetőző, erőszakoskodó családok nem hagyják abba a terrort, akkor valóban demonstrálni fogunk Homokpusztán, amelyen nem néhány tucat ember lesz jelen, hanem legalább ezer”.

forrás:borsodonline/- Független Hírügynökség –

Leave a Reply 276 megnézve, 1 alkalommal mai nap |