< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Martonyi szerint kedvezőtlen a túlzottdeficit-eljárás fenntartása

| Mobile | RSS

Martonyi szerint kedvezőtlen a túlzottdeficit-eljárás fenntartása

Martonyi János külügyminiszter szerint a következő időszak eseményeitől függ a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése, amely hazánk EU-tagságának egyik legkedvezőtlenebb eleme.

Magyarország EU-tagságának egyik legkedvezőtlenebb eleme, hogy az ország továbbra is, immár hetedik éve az Európai Unió túlzottdeficit-eljárása alatt áll – mondta Martonyi János külügyminiszter kedden.

A tárcavezető a magyar EU-tagsággal összefüggő kérdésekről és az európai integráció helyzetéről (2009-2010) szóló jelentése kapcsán úgy fogalmazott: a következő hetek-hónapok eseményeitől függ a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése.

Azt mondta, “minden okunk megvan” ebben bízni, megjegyezve, hogy az államháztartási hiányt sikerült megfelelően alakítani, és a legfontosabb cél az adósságállomány csökkentése.

A miniszter az utóbbi két év mérlegében magyar szempontból kedvező fejleményként említette a termőföld-vásárlási moratórium meghosszabbítását 2014. április 30-ig, valamint, hogy Magyarország déli szomszédai vízummentességet nyertek.

forrás:hirado.hu

Leave a Reply 318 megnézve, 1 alkalommal mai nap |