< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Félmilliárdos adócsalást leplezett le az adóhivatal

| Mobile | RSS

Félmilliárdos adócsalást leplezett le az adóhivatal

Egy cég hónapokig üzérkedett szélvédőmosó folyadékkal, hatalmas adóhiányt halmozva fel.

Mintegy félmilliárdos adócsalás miatt zárolták egy cég számláját a pénzügyőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-vel. Közleményük szerint saját információk alapján egyszerre tíz helyen negyven pénzügyi nyomozó tartott házkutatást Pest megyében. Ennek eredményeképpen a számlán található pénz mellett a cég Mercedesét, valamint teljes árukészletét is lefoglalták, amelyek együtt a teljes adóhiányt fedezik. Az elkövetői csoport vezetője előzetes letartóztatásban van.

Az adatok és a bizonyítékok arra utalnak, hogy az elkövetők 2008 végétől két hónapon át nagy mennyiségű szélvédőmosó folyadékot szállított Szlovákiába, majd az árut fiktív papírok felhasználásával visszaszállították Magyarországra, és eladták. Az árut Szlovákiából Magyarországra “szállító” és Magyarországon értékesítő cég hamis áfa-bevallást készített, bizonyos időszakokban pedig egyáltalán nem nyújtott be adóbevallást, így 2009-től 2010 végéig a cég majdnem ötszáz millió forintos adóhiányt halmozott fel – olvasható a közleményben.

Az adó- és vámhivatal az év első három hónapjában hat esetben leplezett le hasonló nagyságú adócsalást; a bíróság valamennyi adócsalót előzetes letartóztatásba helyezte – tette hozzá a NAV.
forrás:hír24/Forrás: MTI

Leave a Reply 1159 megnézve, 1 alkalommal mai nap |