< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gyurcsány: Orbán kettős csapdában

| Mobile | RSS

Gyurcsány: Orbán kettős csapdában

2011. március 31. | hozzászólás | Közélet

“Van úgy, hogy egy kormánynak nincs sok választása. Vagy korábban elkövetett hibák miatt, vagy külső kényszerek okán szigorú, megszorító politikát kell alkalmaznia. Elvenni senki nem szeret. A megszorítást sem a politikusok nem szeretik, sem a választók” – írta Gyurcsány Ferenc a legfrissebb facebookos bejegyzésében.

A politikus szerint Orbán 2010-ben egy jó irányú gazdasági pályát örökölt. “Nem állítom, hogy csak hátra kellett volna dőlnie, de azt igen, hogy radikális megszorítás kényszere nem terhelte Magyarországot. Mára viszont megváltozott a helyzet” – állítja Gyurcsány arra hivatkozva, hogy a kormány az elmúlt közel egy évben tragikus hibák sorát vétette.

Gyurcsány úgy véli, hogy a 29 pontos gazdasági akcióterv, benne különösen a hibás adócsökkentési program, hatalmas rést ütött a költségvetésen, valamint az adócsökkentés sem pörgette fel a gazdaságot. “Orbán akarja, nem akarja, kegyetlen megszorítások elé néz. Most jön az igazi fekete leves” – hangsúlyozza bejegyzésében.

“Orbán kettős csapdában van. Nem tudom, hogy felmérte-e valóságos helyzetét? Nem tudom, hogy rájött-e már, hogy nincs jó döntése? Hogy tudja-e, hogy gazdasági és szociális csapdába esett? Nincs pénze a növekedés beindításra és nincs pénze a szociális feszültségek enyhítésre. A vergődés évei jönnek” – állítja Gyurcsány.

A politikus szerint a helyzet egyetlen ígérettel kecsegtet: azzal, hogy talán megtörténik a jobboldal és az ország kijózanodása. “Ha ez megtörténik, akkor visszatérhetünk a normalitás világába, oda, ahonnan Orbán letaszította az országot 1998-ban. És akkor végre túl lehetünk a zavaros átmenet időszakán. (…) Ez lehet Orbán egyetlen érdeme. Az, hogy leszámol önmagával. Nagy árat fogunk érte fizetni” – zárja írását.
forrás:fn.hu

Leave a Reply 1287 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: