< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lamperth: Szili Katalint megalázta a Fidesz

| Mobile | RSS

Lamperth: Szili Katalint megalázta a Fidesz

2011. március 31. | hozzászólás | Közélet

A szocialista politikus a Ma Reggelben beszélt arról, hogy sajnálja Szili Katalint, ugyanis véleménye szerint a független parlamenti politikust a Fidesz megalázta.

Lamperth Mónika az alkotmányozási folyamatot elemezve kiemelte: sajnálja Szili Katalint, ugyanis véleménye szerint a független parlamenti politikust a Fidesz megalázta. Sajnálom, hogy nem veszi észre Szili, hogy a Fidesznek csak díszítősornak kellett az alkotmányozáshoz – mondta az MSZP Közjogi kabinetjének vezetője.
Lamperth Mónika

Az MSZP nem állítja, hogy minden kistelepülésen szükség lenne önkormányzatra, de ennek lehetőségét az új alkotmányban is fenn kell tartani – mondta Lamperth Mónika. Hozzátéve: ha képviselőtestületre nem is, de megválasztott helyi képviselőre minden településnek szüksége van.

A politikus úgy véli, két okból hátrányos az, ha az alaptörvény nem tartalmazza a helyi közösségek önkormányzathoz való jogát. Egyrészt ennek hiányában a jövőben egy tollvonással megszüntethetik egy település önkormányzatát, másrészt csorbul a közvetlen véleménynyilvánítás joga, amit a helyi népszavazás garantál.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP miért nem vesz részt az alkotmányozásban, Lamperth Mónika, elmondta: a szocialista párt kezdetben konstruktívan állt az alkotmánymódosítási kezdeményezések mellé, javaslatokat is benyújtott. Ám később, a Fidesz politikáját látva úgy vélték, egy erős jelzésre van szükség ahhoz, hogy a kormánypárt észrevegye: nem demokratikusan úton halad.

forrás:hirado.huForrás: Ma Reggel

Leave a Reply 1269 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: