< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Már magzati korban kialakul a személyiség

| Mobile | RSS

Már magzati korban kialakul a személyiség

2011. április 4. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Már a magzati korban kialakulnak a gyermekek személyiségjegyei – derül ki egy kutatásból, így nem mindegy, hogy a kismama a terhessége alatt hogyan kommunikál a babájával. Az érzelmi kapcsolat döntő fontosságú.

A leendő édesanyák közül egyre többen legalább annyi gondot fordítanak lelki-érzelmi állapotukra, mint testük egészségére. Mára már bizonyítottá vált, hogy a magzati korban bennünket ért hatások befolyásolják intelligenciánkat és személyiségünket egyaránt. Az MR1-Kossuth Rádió műsorában az alternatív szülésről és az anya-magzat kapcsolatról volt szó.

Két évvel ezelőtt jelent meg Alessandra Piontelli pszichiáter, antropológus, néprajzkutató könyve, amelyben döbbenetes eredményeket közöl a magzatok méhen belüli viselkedéséről. Piontelli négy éven át születésük után is figyelemmel kísérte a gyerekek fejlődését, és egyértelművé vált: a magzati korban kialakulnak a gyermekek személyiségjegyei. Ugyanakkor ezeket meghatározza a magzat és az anya érzelmi kapcsolata, vagy akár a fizikai traumák is.
terhesség, pocak

Akik tíz-húsz évvel ezelőtt vagy még régebben adtak életet, valószínűleg sajnálják, hogy nem tudtak erről. Manapság azonban a kismamák az internetről, tv-ből, rádióból, civil szervezetek programjaiból tájékozódhatnak, hogyan készüljenek föl a várandósságra, hogyan teremtsenek kapcsolatot babájukkal, és milyen körülmények között jó világra hozni őket.

Egy édesanya, Oroszné Szirmai Georgina a szülés, születés minél teljesebb megélését segítő Holdam Egyesület tagja elmondta: terhessége alatt végig kommunikált kisbabájával, ha pedig azt a zenét hallgatja a gyermek, amit ő maga hallgatott terhessége alatt, megnyugszik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyetlen olyan kórház működik, a kazincbarcikai, ahol az alternatív szülés lehetőségét választhatják a kismamák. Az apa jelenléte itt természetes. A szülők által kiválasztott zene szól, lágyak a fények, a vajúdó nő járkálhat, ehet, ihat, a kis családról szól minden. Dr. Sólyomvári Mária, a kórház szülész-nőgyógyász főorvosa az országban az egyetlen, aki hipnózisban vezet le szülést.

forrás:hiradó/Papp Nikolett

Leave a Reply 283 megnézve, 1 alkalommal mai nap |