< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Sok ippon győzelem a BM cselgáncs-bajnokságán

| Mobile | RSS

Sok ippon győzelem a BM cselgáncs-bajnokságán

2011. április 5. | hozzászólás | Sport

Rekordszámú, 224 versenyzővel (165 férfi, 59 női induló) március 30.-án zajlott a Belügyminisztérium országos judo bajnoksága. A katasztrófavédelmet Zsobrák János Illés tűzoltó őrmester, a paksi tűzoltóság munkatársa, és a Budapesten szolgálatot teljesítő Czirjenics Miklós tűzoltó őrmester képviselte. Mindketten súlycsoportjuk győzteseként állhattak dobogóra.
A Belügyminisztérium bajnokságán a rendőrök és a katasztrófavédelemben dolgozókon kívül a büntetés-végrehajtás állományába tartozó versenyzők is mérlegeltek, az UTE judoterme teljesen megtelt a versenyzőkkel, vezetőkkel, kísérőkkel. A bajnokságot a 2011-es rendezést magára vállaló büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, Dr. Kökényesi Antal bv. altábornagy nyitotta meg, eredményes versenyzést kívánva a felsorakozott rendvédelmi állománynak. A sportolói igényeket szem előtt tartó rendezésben nagy szerepet vállalt a BV OK Igazgatósága, Dr. Zakhar Tibor bv. alezredes igazgató és Dr. Baltás László bv. százados igazgató-helyettes.

A megnyitót követően előbb a 35 éven felüli korosztály versenyzői léptek szőnyegre, majd a fiatalabbak küzdelmét rendezték meg.

A katasztrófavédelmet a 35 év alatti 90 kg-osok között képviselő Cirjenics Miklós először a kalocsai, majd a Készenléti Rendőrség versenyzőjét győzte le, ezt követően a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságról érkező ellenfelét, végül pedig a Köztársasági Őrezred sportolóját verte meg, kivétel nélkül mindegyiknél ippon győzelemmel. A 35 felettiek 66 kg-os mezőnyében Zsobrák János Illés négy mérkőzésből két ippon mellett egy pontozásos, és egy bírói döntéses sikert ért el. A győzelmekkel a két tűzoltó jogot nyert arra, hogy különböző nemzetközi versenyeken képviselje a BM OKF-et: Cirjenics Miklós májusban a párizsi rendvédelmi Európa Bajnokságon, Zsobrák János Illés pedig a csapat EB-n Moszkvában.

Összesítésben a csapatversenyt a Készenléti Rendőrség nyerte meg, a második helyet a Miskolci Rendészeti Szakiskola szerezte meg, a dobogó legalsó fokára pedig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapata állhatott fel.

A verseny egyéni és csapat eredményhirdetésénél az érmeket, serlegeket, különdíjakat, Kontrát Károly belügyi államtitkár, Dr. Dömény Sándor bv. vezérőrnagy, Dr. Tóth László az MJSZ elnöke, a BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság részéről Dr. Bakondi György tű. altábornagy főigazgató, védnök nevében Kropkó Péter, Dr. Laczkó János bv. ezredes ( IMEI főig.h.), Simon Géza r. ezredes és Dr. Zakhar Tibor bv. alezredes adta át a versenyzőknek.
forrás:BM OKF

Leave a Reply 801 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: