< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Kulka János a Reggeli vendégeként mesélt az Esőember című darabról.

| Mobile | RSS

Kulka János a Reggeli vendégeként mesélt az Esőember című darabról.

2011. április 8. | hozzászólás | Kultúra

Kulka János a Reggeli vendégeként mesélt az Esőember című darabról.
Szerző: Pákozdi Gabriella

1988 előtt valószínűleg csak azok hallottak az autizmusról, akik vagy orvosként ismerték a kifejezést, vagy családtagjaik, ismerőseik révén maguk is érintettek voltak a témában.

A négy Oscar-díjat nyert mozi azonban ráirányította a figyelmet a betegségre – és ez a célja a történetből készült színdarabnak is, mely jelenleg a Belvárosi Színház színpadán látható Nagy Ervin, valamint az autista testvért alakító Kulka János főszereplésével.
Magyar színészek
Csuja Imre »
Rudolf Péter »
Laklóth Aladár »
Németh Kristóf »
Baronits Gábor »
R. Kárpáti Péter »
Pindroch Csaba »
Debreczeny Csaba »
Új módszerrel készült a szerepre

A Szomszédok óta töretlen népszerűségű színész a napokban a Reggeli stúdiójában vendégeskedett az Esőember kapcsán, ahol egyebek közt elárulta, nem mindennapi módon készült Charlie Babbitt megformálására.

– Igazából Orlai Tibor producer ötlete volt, hogy ismerkedjek meg közelebbről az autistákkal. Én először eléggé furcsálltam a kérést, olyan amerikai metódusnak tartottam, de rá kellett jönnöm, hogy ebben a speciális helyzetben mégiscsak igaza volt – ismerte el a színművész.

Végül Kulka János a Delej utcai Autizmus Alapítványt kereste fel, ahol megismerte az autisták mindennapjait, és felismerte azt is, hogy sok előítélet van velük kapcsolatban az átlagemberek fejében.
“Minden ember szép és okos”

Mint elmondta, igyekezett integrálni magát a közösségbe a szerdai klubfoglalkozásokon, és ugyanúgy kente a kenyereket az uzsonnához, mint az intézet lakói. Időközben pedig rájött, hogy az autisták sem egyformák. Példának okáért megismerte Zsófit, aki még az RTL Klub stúdiójába is elkísérte, és láthatóan élvezte a szereplést.
A legkedveltebb magyar sorozatszínészek
A legkedveltebb magyar sorozatszínészek
A legnépszerűbb magyar sorozatszínésznőkMagyar sztárok hosszú és rövid hajjalA Jóban Rosszban sztárjaiKözkedvelt magyar sztárok és párjaikA Barátok közt színésznőiA Barátok közt színészeiNapjaink legnépszerűbb magyar tévéseiA magyar tehetségkutatók felfedezettjei A Heti Hetes sztárjai feleségeikkelÁtváltozások az X-Faktorban

– Minden autizmussal élő ember más, mint ahogy mi, egészségesek is mások vagyunk, persze azért vannak tipikus jelek – erősítette meg a színész.

Az Esőembernek egyébként április 12-én lesz egy olyan előadása, melyet az autistáknak szerveznek, ezért Kulka János még jobban érzi a játék felelősségét – nem szeretné ugyanis, hogy az érintettek azt érezzék, a színpadon csupán kifigurázzák őket.

– Azt hiszem, ennek a délutánnak a fő célja az úgynevezett érzékenyítés lesz, hogy megtanuljunk odafigyelni, nyitottnak lenni más emberekre, és megtanuljuk azt is, hogy minden ember tényleg szép és okos – mondta a sztár.

forrás:hirposta

Leave a Reply 570 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: