< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közel 400 embert érint a debreceni húsüzem tervezett bezárása

| Mobile | RSS

Közel 400 embert érint a debreceni húsüzem tervezett bezárása

2011. április 9. | hozzászólás | Közélet

A húsipari kft. debreceni csoportja gyárának bezárását tervezik. Július elsején végleg lakat kerülhet a vágóhíd és feldolgozó egység kapujára. A csoportos – 395 dolgozót érintő – leépítés szándékát a munkaügyi központnak már bejelentették.

A dolgozók június 30-án kapják meg felmondásukat a szakszervezettel való tárgyalások lezárása és a megállapodás létrejötte után – írja a Hajdú-bihari Napló. Szűcs Viktor projektigazgató a lapnak adott nyilatkozatában egyértelművé tette: a debreceni üzem a továbbiakban nem folytat semmilyen tevékenységet.

Debrecen alpolgármestere, Papp László a jövő hétre tárgyalást kezdeményezett mind a munkaügyi központtal, mind a cég vezetőivel, az önkormányzatot ugyanis egyáltalán nem tájékoztatták a tervezett lépésről. A tárgyalásokon szeretnék megismerni a döntés hátterét, s hogy van-e mód a bezárás elkerülésére.

Az alpolgármester úgy fogalmazott: ha nem sikerül megegyezni a szlovák tulajdonosokkal, más, hasonló profilú befektetőket keresnek, hogy megmaradjon Debrecenben az iparág, a több száz munkahely, s továbbra is itt készüljön a debreceni páros.

forrás:népszavaonline/Független Hírügynökség

Leave a Reply 235 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: