< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Mire megszületünk, tudjuk, mit szeretünk

| Mobile | RSS

Mire megszületünk, tudjuk, mit szeretünk

2011. április 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Ízlésünk kifejlődése ugyanis már az anyaméhben megkezdődik – állítják brit kutatók. A mama pocakjában fejlődő baba a magzatvizen keresztül már a nyolcadik héttől ismerkedni kezd az ízekkel. Megkóstolja a különféle cukrokat, a zsírsavakat, aminosavakat, fehérjéket és sókat.

Az Európai Unió Ételinformációs Tanácsa lapjában, a Food Todayben megjelent tanulmány szerzői szerint a megszületés előtti 26-28 héten az ízérző sejtek ingerlésére a baba arcán már reflexes változások is mutatják az ízek hatását. A keserű például határozott tiltakozást vált ki, a savanyút összeszorított ajkú arckifejezés fogadja, míg az édes hatására elégedettség ismerhető fel a kicsik a vonásain.

Túl sok sót és cukrot kapnak az 1–3 év közti gyerekek, de vasat szinte alig

Joghurtból nem árt a sok?

Amerikai kutatók is foglalkoztak a témával. Ők azt is kimutatták, hogy ha egy várandós asszony terhessége során rendszeresen sárgarépalevet ivott, és ezt szülés után is folytatta, mgeszületett gyermeke kifejezetten vonzódott a sárgarépával ízesített ételek iránt. Sokkal jobban, mint azok a babák, akiknek édesanyja nem sárgarépalével csillapította szomját terhessége alatt. Hasonló tapasztalatokat nyertek a vaníliá­val ízesített ételek kapcsán is.

forrás:hirposta/Blikk – információ

Leave a Reply 193 megnézve, 1 alkalommal mai nap |