< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Rábólint Orbán? Matolcsy zárolná a 250 milliárd forintos stabilitási alapot

| Mobile | RSS

Rábólint Orbán? Matolcsy zárolná a 250 milliárd forintos stabilitási alapot

A gazdaságban meglévő kockázatok miatt a 250 milliárd forintos stabilitási alap végleges zárolását javasolja Matolcsy György Orbán Viktor miniszterelnöknek; a nemzetgazdasági miniszter ezt szombaton Gödöllőn jelentette be.

Az ECOFIN ülésen elhangzottak alapján leszűrhető, hogy a gazdasági és pénzügyi válságnak az Európai Unióban és a világban még nincs vége, a gazdaságban jelentős kockázatok, bizonytalanságok és egyensúlytalanságok vannak jelen, a bankrendszer még sérülékeny, az energia- és élelmiszerárak alakulása további bizonytalanságot jelent – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

“Az említettek nyomán arra az elhatározásra jutottam, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úrnak javaslatot teszek a 250 milliárd forintos stabilitási alap véglegesítésére, ami azt jelenti, hogy Magyarország ne használja fel a stabilitási alapot, hanem továbbra is óvatos, körültekintő és biztonságos finanszírozást folytasson” – fogalmazott Matolcsy György.

Ez a lépés az állami kiadásokat érinti, ugyanakkor nem érinti a családokat és a vállalkozásokat – mondta a nemzetgazdasági miniszter, hozzátéve, hogy a zárolás kezelhetővé teszi az állami költségvetés kockázatait. Matolcsy György közölte: a javaslatot a jövő hét elején eljuttatja Orbán Viktor miniszterelnöknek, és feltételezése szerint arról a kormány jövő heti ülésén döntés is születhet.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 412 megnézve, 1 alkalommal mai nap |