< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “2014-ben veszíteni fog a Fidesz”

| Mobile | RSS

“2014-ben veszíteni fog a Fidesz”

2011. április 19. | hozzászólás | Közélet

Új társadalmi koalíció építésére szólított fel minden demokratát Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője hétfő este a Parlament melletti fáklyás felvonulást követő beszédében, hogy 2014-ben eltörölhessék az Országgyűlés által hétfőn elfogadott új alaptörvényt, amelyet a Fidesz-KDNP “pártalkotmány-tákolmányának” nevezett.

Horváth Csaba

A szocialista párt a Képviselői Irodaház melletti Jászai Mari térről a Széchenyi rakparton lévő Bibó István szoborig tartó fáklyás felvonulással tiltakozott az új alkotmány ellen, a rendezvényen több százan vettek részt. Ott volt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Kovács László volt pártelnök, európai parlamenti képviselő, Tóbiás József pártigazgató, és több korábbi MSZP-s miniszter és államtitkár.

A rendezvényt a szervezők azzal magyarázták, hogy “a mai nap fekete hétfőként” vonul be a történelembe, és a “sötétség és az elnyomás ellen akarnak világosságot gyújtani” a demokraták nevében.

Horváth Csaba az 1956-os Nagy Imre kormány államminisztere, Bibó István szobra előtt azt mondta: a Fidesz az alaptörvény elfogadásával feladta a demokráciát, a szabadság ellenségeivé váltak, de “pökhendi, arrogáns kormányzati hatalmaskodásukat” amelyhez a szavazófülkékben kaptak felhatalmazást, és 2014-ben el fogják veszíteni.

Ehhez a legfontosabb feladatuknak nevezte, hogy új társadalmi koalíciót építsenek, hogy a “párttákolmány” ne érhesse meg negyedik születésnapját. A szocialista politikus azt mondta: azért vonultak ki az utcára, hogy megvédjék a demokráciát, még a helyett az ember helyett is, “aki fontos szereplője volt a rendszerváltásnak, a most kidobott alkotmány létrehozásának”.
forrás:hirszerző

Leave a Reply 503 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: