< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Éles szóváltás: lemondásra szólították fel Baka Andrást

| Mobile | RSS

Éles szóváltás: lemondásra szólították fel Baka Andrást

Sokan úgy érzik, jobban is védhetné a bírók érdekeit a kormánnyal szemben.

A Fővárosi Bíróság ma délelőtti éves összbírói értekezletén lemondásra szólították Baka Andrást, a Legfelsőbb Bíróság elnökét. Úgy tudjuk, az egyik bíró hozzászólásában azt vetette az elnök szemére, hogy nem védi kellő hatékonysággal a bírák érdekeit, ezért le kellene mondania. Forrásaink szerint a fővárosi bírák körében valóban érzékelhető az elégedetlenség Baka tevékenységét illetően – erre utalt a hozzászólást kísérő taps is.

A bírák jelentős része a nyugdíjkorhatár csökkentése és a bírói ítéleteket felfüggesztő semmisségi törvény kapcsán is azt várta az elnöktől, hogy erélyesebben álljon ki mellettük a kormánnyal szemben. A 2006-os zavargások során elkövetett jogsértéseket vizsgáló parlamenti bizottság munkája kapcsán pedig azt szerették volna, ha Baka megakadályozza, hogy oda bírákat idézzenek be.

Úgy tudjuk, Baka András kikérte magának a kritikát, hangsúlyozva, hogy amit csak tudott, mindent megtett a bírói kar érdekeinek védelmében.
forrás:atv.hu

Leave a Reply 273 megnézve, 1 alkalommal mai nap |