< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Heller újabb botránya Kilövési engedély Heller Ágnesre?!

| Mobile | RSS

Heller újabb botránya Kilövési engedély Heller Ágnesre?!

2011. április 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Lassan negyed éve kezdődött az adok-kapok, hazai és nemzetközi színtéren folyik a játszma. A tét Heller Ágnes vs. Orbán-kormány ellehetetlenítése. Vajon kinek akad még adu a kezében?

Januárban csak egy ügynek számított a sok közül. Budai Gyula sokadszor megtette büntető feljelentését, a baloldal azonban valamiért jóval érzékenyebben reagált, mint azt bárki sejtette volna. Hamar nemzetközi visszhangot kavart az ügy, a balliberális filozófusok kihasználva nemzetközi kapcsolataikat pillanatok alatt antiszemita ügyet hókusz-pókuszoltak össze, azonban a jobboldali média sem volt rest: publicisztikák tucatjai születtek Hellerék baráti köréről, természetesen kifejezetten kemény hangnemben.

A válasz sem késett, Gyurcsány évértékelőjén vette védelmébe Ágnes asszonyt. „El a kezekkel” – utasított az MSZP exvezér, Heller pedig felbátorodva Brüsszelben a 2006-os rendőri brutalitásokat vonta kétségbe, amit ugyan a filozófus félrefordítással próbált magyarázni, azonban a HírTV „kommentár nélkül”-jében nemcsak olvasni lehet a magyar fordítást, de érteni is angolul mondott gondolatait. Újabb jobboldali támadások, Heller néhány nappal később az MSZP nőnapi ünnepségén gazdagodott Mesterházy-puszival és néhány csokor virággal.

A filozófus asszony ismét erőt gyűjtött a baloldali vállveregetésből, és Európa-szintű hakniba kezdett elvbarátaival, és ahol csak tudott: rúgott egy nagyot az Orbán-kormányba, sőt videóüzenetében Gyurcsány Charta-rendezvényén is szónokolt egyet. A Magyar Hírlap szerdán újabb frontot nyitott, és egy 1959-es keltezésű levéllel hozta kínos helyzetbe Hellert. Az írógéppel készült eszmefuttatásban úgy fogalmaz, „politikai hibáim közé tartozik, hogy vak voltam ellenforradalmárokká vált volt barátaimmal szemben.”

Heller szavai szerint 59 márciusára jutott el odáig, hogy rájöjjön, az MSZMP helyes politikát folytat. A Hírlap azt írja, Hankiss Ágnes lelt az iratra az országos levéltárban. Első olvasásra nehezen elképzelhető, hogy a Fidesz EP-képviselőjének éppen húsvét előtt volt ideje kutatni egy keveset, de az már nem elképzelhetetlen, hogy korábban kézben voltak a dokumentumok, mindössze az időzítéssel vártak. Ugyanis minden jel arra utal: Heller Ágnesre valamiért megorroltak, és mindent megtesznek ellehetetlenítéséért. Persze a filozófus is mindent megtesz az újabb pofonokért, és láthatóan nem kívánja feladni a harcot, védekezik, hogy a levelet nem is úgy írta, meg nem is az egészet, de exférje halott, így nem tud védekezni. Természetesen a balliberális oldal is profitál a harcból, hiszen véres kardként hordozhatja Heller Ágnest, aki a jelenlegi állást tekintve erősen vesztésre áll…

A történész szerint eredetinek tűnik a Heller-levél

Heller Ágnes 1959-ben, az MSZMP KB-nak írt levele Fráter Olivér történész szerint hitelesnek tűnik – írta a pénteki Magyar Hírlap. A lapnak nyilatkozó, állambiztonsági iratokat is kutató történész azt mondta: a levél Kállai Gyula titkári iratai között található, s tematikailag a megfelelő helyre lett iktatva.

Az, hogy a levél logikai felépítése és gondolatvezetése teljesen koherens, szintén annak hitelességét látszik bizonyítani. Kutatói tapasztalatai alapján kifejtette: az egykori pártiratok korabeli manipulációjára, mint ahogy az állambiztonsági iratok utólagos hamisítására vonatkozóan mindeddig nem találtak bizonyítékokat. Azok eredetiségét és hitelességét tehát jelen esetben nincs okunk kétségbe vonni – tette hozzá.
forrás:ma.hu

Leave a Reply 309 megnézve, 1 alkalommal mai nap |