< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Dráma a jégen: csak álom maradt a feljutás a hoki vb-

| Mobile | RSS

Dráma a jégen: csak álom maradt a feljutás a hoki vb-

2011. április 24. | hozzászólás | Sport

A magyar válogatott hosszabbításban kapott ki az olaszoktól a budapesti divízió I-es jégkorong világbajnokságon.

Magyarország – Olaszország

Magyar szempontból rémálomszerűen kezdődött a vb “döntőjének” beillő találkozó, Souza már a negyedik percben megszerezte a vezetést, a Hetényiről kipattanó korongot vágta a kapuba. Kereken a tíz perc telt el az összecsapásból, amikor már kétgólos volt Ted Sator legénységének hátránya: négy a négy ellen Scandella robogott el a bal oldalon, és bombázott Hetényi mellett a hálóba. A magyarok szövetségi kapitánya nem várhatott, Hetényi helyett Szupert állította a ketrec elé.

Szerencsére nem tört meg hazai együttes, Ladányi két perc múlva kettős emberelőnyben szépített. Kilenc és fél másodperc volt hátra az első játékrészből, amikor ismét kettővel vezettek az olaszok: Vas Mártont némileg vitatható körülmények között állították ki – a játék késleltetéséért – Scandella pedig duplázott.

A második harmad kőkemény küzdelmet, rengeteg ütközést és kapura lövést hozott: a 30. percben a nemrég honosított Sikorcin góljával ismét egy gólra csökkentette hátrányát a magyar csapat.

A zárófelvonást óriási lendülettel kezdte Ted Sator legénysége, és Vas Márton góljával öt perc elteltével kiegyenlített. Óriási iramot diktáltak a csapatok, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek Az utolsó pillanatokban az olaszok közelebb álltak a győzelemhez, de Szuper remekül helyt állt. Ugyanakkor Horváthot bottal akasztásért kiállították, így nehéz helyzetből várta a magyar csapat az ötperces ráadást.

Az álmok 56 másodpercig éltek, ekkor ugyanis a mesterhármassal záró Scandella kilőtte a bal felső sarkot. A játékvezető ugyan visszanézte az esetet, de aztán gólt ítélt, így ezüstérmes lett a magyar válogatott.

Győzelmükkel az olaszok vívták ki a jogot, hogy ott legyenek a jövő évi finn-svéd közös rendezésű A csoportos világbajnokságon.

A spanyol jégkorong-válogatott búcsúzott a divízió I-es osztálytól, miután csak hosszabbításban nyert a dél-koreai csapat ellen. A spanyoloknak legalább öt góllal kellett volna nyerniük a bennmaradásért, de annak is örültek, hogy pontokat szereztek ebben a divízióban – mégpedig történetük során először.

A délutáni mérkőzést eldöntő gól furcsán született meg. A hirtelen halál utolsó percében a spanyolok belőtték a korongot a koreaiak harmadába, ám az a hátsó palánkon irányt váltott, és éppen a kapu elé csúszott be. Az ázsiai együttes kapusa a túlsó kapuvasnál várt, Barnola pedig élt a lehetőséggel, és közelről nem hibázott. A budapesti vb-n a dél-koreaiak lettek a harmadikok, a hollandok a negyedikek, a spanyolok pedig az ötödikek, azaz utolsók.
forrás:hír24

Leave a Reply 306 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: