< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Bútorokhoz jutnak a károsultak

| Mobile | RSS

Bútorokhoz jutnak a károsultak

2011. április 25. | hozzászólás | Katasztófavédelem

A lerakókba április 20-án Devecser és Kolontár külterületéről 7013 köbméternyi szennyezett anyagot, valamint 1600 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecserben eddig összesen 115 ingatlant bontottak le, 105-nek már az építési törmelékét is depóba vitték.
A Torna-patak vizének pH-értéke április 20-án 8,23 és 8,62 között mozgott.

A térségben tegnap 904 szakember dolgozott 252 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.

Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.

A devecseri és a kolontári lakóparkban ütemterv szerint haladnak a kivitelezési munkálatok. Devecseren 46 ház cserepezését és belső munkálatait, míg Kolontáron 20 épület belső munkálatait végzik, itt a cserepezést már befejezték. A kolontári lakópark kerítése rövidesen elkészül.

A bontások is megfelelő ütemben zajlanak, Devecserben tegnap két épületet bontottak el és ötnek a törmelékét deponálták. A számok összesítve: 115 ingatlant bontottak le, 105-nek az építési törmelékét is elszállították.

Megkezdték a károsultak ingóságainak pótlását. Az első olyan tulajdonos, aki használt lakást választott új otthonául és jogosult az állami kárenyhítés keretében ingóságainak pótlására, a mai napon átveheti a bútorait.
A Magyar Bútor és Faipari Szövetség devecseri kiállítótermében minden károsult megtekintheti és kiválaszthatja a bútorokat, amelyeket ezt követően egy hónapon belül legyártanak. A termékek közt nappaliszoba-bútor, ülőgarnitúra és hálószoba berendezések szerepelnek. A bútorok és a kárpitok összeállítását, kiválasztását, az egyes lakóterek berendezését lakberendezők segítik. A Bútorszövetség munkatársai nemcsak a kiválasztásban és a szállításban segítenek, hanem a beszerelést is elvégzik. Minden bútort használatra kész állapotban adnak át.
forrás:BM OKF

Leave a Reply 244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |