< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Várakozás alakulhat ki Röszkén húsvétkor (Csongrád MRFK)

| Mobile | RSS

Várakozás alakulhat ki Röszkén húsvétkor (Csongrád MRFK)

2011. április 25. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Idén a pravoszláv és a katolikus Húsvét egy időre esik, ezért a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányban rendkívül intenzív forgalomra számítunk a hosszú hétvégén. A torlódások elkerülése érdekében útnak indulás előtt célszerű tájékozódni, vagy más átkelőt választani.

A rendőrség már pénteken délutántól torlódás kialakulására számít a Röszke Autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén átlépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasoknak lehet számolni torlódással, alakulhat ki várakozás. A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos ország társszerveivel együttműködve felkészült a jelentős forgalom kezelésére, így annyi útlevélkezelőt vezényeltünk szolgálatba, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működtethető legyen. A rendőrség szükség esetén a forgalmat idén is eltereli Tompa irányába.

Útnak indulás előtt – az úti és gépjármű okmányok meglétének, érvényességének ellenőrzése mellett – célszerű tájékozódni az aktuális határforgalmi helyzetről. A rendőrség a police.hu-n folyamatosan frissíti az aktuális várakozási időt és azt a sajtóban is közzéteszi.

Javasoljuk, hogy a gyorsabb átlépés érdekében válasszák a tompai, vagy a tiszaszigeti átkelőt. Utóbbit naponta 8 és 16 óra között a két ország állampolgárai vehetik igénybe.

Dr. Szenti Szabolcs r. főhadnagy
sajtószóvivő

Leave a Reply 282 megnézve, 1 alkalommal mai nap |