< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Tarlós: öt új adót vezetne be a főváros

| Mobile | RSS

Tarlós: öt új adót vezetne be a főváros

A főpolgármester szerint szerint ezek nem a meglévők mellé kerülnének a rendszerbe, hanem felváltanának egyes adófajtákat, de konkrétumokat nem mondott.

2013 végén, 2014 elején lehetséges a dugódíj bevezetése – mondta Tarlós István az Egyenes Beszédben. A főpolgármester szerint az úthasználati díj bevezetését számtalan intézkedésnek kell megelőznie, többek között a 4-es metró befejezésének, ez ugyanis feltétele volt az uniós támogatás odaítélésének. Tarlós István szerint a bizonyos adónemeket a fővárosnak kellene szednie, és nem központi a költségvetésbe kellene, hogy menjen.

Budapest vezetése öt új adónem bevezetését tervezi, a dugódíj mellett tűzoltási járulékot és vigalmi adót is kivetnének. Tarlós István szerint át kell alakítani a fővárosban az adózást, egy igazságosabb rendszert kell létrehozni. A főpolgármester azt mondta, Budapest jelenleg egyetlen adót sem tud kivetni, miközben a feladatok jelentős része nem a kerületekre, hanem a fővárosra hárul. Ezért át kell alakítani a rendszert, ennek része az öt új adóforma. Tarlós István szerint ezek nem a meglévők mellé kerülnének a rendszerbe, hanem felváltanának egyes adófajtákat, de konkrétumokat nem mondott.
forrás:atv.hu

Leave a Reply 425 megnézve, 1 alkalommal mai nap |