< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Helyi termelés, helyi feldolgozás, helyi értékesítés…

| Mobile | RSS

Helyi termelés, helyi feldolgozás, helyi értékesítés…

2011. április 29. | hozzászólás | Közélet

A kormány szerint a mezőgazdaság húzhatja ki a vidéket a bajból. Sárospatakon kezdődött el a kormány 2020-ig tartó, “A vidék élni akar” címet viselő vidékfejlesztési stratégiájának a társadalmi vitája.

A nemzeti vidékstratégia vitaanyagának főbb jellemzőiről szólva Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: a helyi termelés, helyi feldolgozás és a helyi értékesítés, a helyi piacok rendszere felépítendő, újraépítendő. A várost és vidéket egymással újra össze kell kapcsolni.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, az utóbbi években a vidéki élet teljesen amortizálódott: járhatatlanok az utak, a vasúti közlekedés a 19. század végi szinten van, az önkormányzatok eladósodnak, bezárják az iskolákat.

Takács András, a Tokaj-Hegyalja Fejlődéséért Szövetség ügyvivője szerint a zempléni térség élete a jövőben jelentősen megváltozhat. „Jelenleg két nagyon fontos tervezési anyag van kormányközeli állapotban. A nemzeti vidékstratégia mellett ez a világörökségi törvény. Azt gondolom, hogy a két anyag képes együtt Tokaj-Hegyalját egy gyökeresen jobb, újabb pályára állítani” – mondta az ügyvivő.
forrás:mr1

Leave a Reply 1867 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: