< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Gyurcsányt

| Mobile | RSS

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Gyurcsányt

2011. április 29. | 1 Hozzászólás | Közélet

Hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatása érdekében kérte a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését – közölte a Legfőbb Ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009. áprilisa óta folytat nyomozást összefüggésben egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok cseréjével. A nyomozás során eddig öt gyanúsítottat hallgattak ki.

A Legfőbb Ügyészség a csütörtökön az indítványról írásban értesítette Gyurcsány Ferencet. Az ügyben további gyanúsítások és eljárási cselekmények várhatók.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon jelezte, lemond mentelmi jogáról.
hirdetés

“A Legfőbb Ügyészség mentelmi jogom felfüggesztését kezdeményezte. Ahogy korábban ígértem, lemondok mentelmi jogomról. Arra kérem a parlamentet, hogy adjon ki az ügyészségnek” – írta a szocialista politikus, hozzátéve: a tájékoztatás szerint hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A volt kormányfő – mint fogalmaz – csak feltételezni tudja, milyen ügyben, de az értesítésben megnevezett büntetőügy a sukorói kaszinóberuházást [1] fedi. “Ha a bíróságon kell megküzdeni önmagamért, politikámért, vagy éppen politikai ellenfeleimmel, hát legyen. Állok elébe” – írta Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalon.

Az LMP 2009 októberében jelentette fel a volt kormányfőt hivatali visszaélés miatt. A legfőbb ügyészhez címzett feljelentésében a párt arra hivatkozott, hogy a sukorói King’s City-beruházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánító jogszabály előkészítése során megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket.
forrás:index

Leave a Reply 1894 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: