< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Nyílt nap a Csongrádi Rendőrkapitányságon

| Mobile | RSS

Nyílt nap a Csongrádi Rendőrkapitányságon

2011. április 30. | 95 hozzászólás | Rendőrségi hírek

A Csongrád Rendőrkapitányság 2011. április 29-én 09:00 órától a Rendőrség napja alkalmából nyílt napot tartott, melyre meghívásra került az illetékességi területünkön lévő valamennyi iskola és óvoda.

A programok között szerepelt aszfalt-rajzverseny, kerékpáros elméleti és ügyességi verseny. A látogatók a fentieken kívül megismerkedhettek a Csongrád Rendőrkapitányság épületével, életével, a rendőrök által használt felszerelésekkel és eszközökkel.

A kapitányságra érkezőket Csongrád város rendőrkapitánya, Dr. Koncz József r. őrnagy fogadta, majd minden csoport egy rendőri kísérőt kapott, aki végig kalauzolta a csoportot a különféle programhelyek között és közben bemutatta a látottakat.

Dr. Hajdú Szilvia r. őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője bemutatta a kapitányság épületében lévő lőteret és az ún. detektív-tükröt, mely a felismertető helyiségben található.

A látogatók egy része Gurdon Lajos r. százados előadását is meghallgatta a drogfogyasztás formáiról és veszélyeiről, mellyel kapcsolatosan ún. „DROGTOTO”-t is kitölthettek.

A mai napon a Csongrád Rendőrkapitányságon lévő fogda is ideiglenesen megnyitotta kapuit. A résztvevők örömmel vették birtokba a kialakított cellákat.

A kapitányság bűnügyi technikai állománya tenyérnyomatot vett és bemutatta a különféle nyomrögzítési technikákat is.

A garázsban a gyerekek a rendőrségi csapaterő által használt protektorokat és pajzsot is kipróbálhatták.

Az udvaron Mészáros Csaba r. százados bemutatta a használt gépjárműveket és KRESZ ismeretekkel kapcsolatos kérdéseket tett fel. A látogatók előszeretettel próbálták ki a járműbe beépített megkülönböztető jelzést és a hangosbeszélőt.

A kapitányság udvarán kerékpáros ügyességi pályán mutathatták meg ügyességüket a diákok, az egyik irodában kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos tesztlapokat töltöttek.

A Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesülettel történő kiváló együttműködésünk eredményeképpen az Egyesület bemutatta az általuk üzemeltetett POLICE-MATRIX nevű rendszámfelismerő rendszert.

A nyílt napon megjelent több száz vendég nagy örömmel fogadta a programokat, többen el is határozták, hogy „ha felnőnek, ők is rendőrök lesznek”!

A Csongrád Rendőrkapitányság vezetése és állománya továbbra is fontosnak tartja a mindennapi jó és közvetlen kapcsolat kialakítását az állampolgárokkal, ezért továbbra is részt vesz a különféle társadalmi rendezvényeken, ahol előadásokat, bemutatókat, versenyeket szervez és bonyolít le.

Csongrádi Rendőrkapitányság

Leave a Reply 2571 megnézve, 1 alkalommal mai nap |