< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Újra robbanhat Gyöngyöspata

| Mobile | RSS

Újra robbanhat Gyöngyöspata

2011. április 30. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

A hevesi kormánymegbízott szerint radikális szervezetek szombaton Gyöngyöspatán akarják megrendezni az I. országos bátor magyar család találkozót. A rendőrök tovább maradnak a településen.

A Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott arra szólított fel minden pártot, civil szervezetet és roma polgárjogi aktivistát, hogy hagyják békén Gyöngyöspatát.

Horváth László a településen azt mondta: értesülései szerint a Jobbikhoz, a Véderőhöz és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülethez köthető személyek szombaton Gyöngyöspatán rendeznék meg az I. országos bátor magyar család találkozót. Azt a Facebookon szervezik “kalákában”. Szombatra koncertet hirdetett Gyöngyöspatára a Farkasok nevű nemzeti rockzenekar, amelynek vezetője szintén jobbikos politikus.

Arról is értesült – tette hozzá -, hogy az Egri Főegyházmegye által szombatra Egerbe szervezett roma pasztorációt roma polgárjogi aktivisták demonstrációra kívánják felhasználni.
Az elmúlt két éjszaka nyugodtan telt ugyan a településen, de egyes emberek és csoportok nem adták fel, hogy a feszült helyzetben folytassák a hisztériakeltést. Ezzel összefüggésben mondta azt a kormánymegbízott, hogy tudomása szerint már megérkezett a községi cigány kisebbségi önkormányzat számlájára a Gyurcsány Ferenc által felajánlott egymillió forint, és ebből félmillió már a roma lakossághoz került.

“Erről a helyről is arra kérem Gyurcsány Ferencet nagyon határozottan, hogy ne dobálózzon a milliókkal. Az emberek közé dobott egymillió forint tovább növeli a feszültséget, csak elmélyíti a bajt, semmiképpen sem része a megoldásnak” – fogalmazott Horváth László, aki szerint a politikai erőknek végre törődniük kellene a gyöngyöspataiak nyugalmával is.

Az MTI tudósítója a községbe vezető utakon fokozott rendőri ellenőrzést tapasztalt, még a településen áthaladó buszokat is megállították a rendőrök, és ellenőrizték az utasokat.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője meghosszabbította az általa korábban elrendelt fokozott ellenőrzést 2011. május 02. 24:00 óráig. A fokozott ellenőrzések során igazoltatásokra, illetve indokolt esetben gépjármű- és ruházatátvizsgálásokra is lehet számítani – tudatta a police.hu oldalán Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Előzőleg előzetes letartóztatásba helyeztek három gyöngyöspatai férfit. A bíróság a bűnismétlés lehetőségére és a nyomozás megnehezítésére hivatkozva fogadta el az ügyészség indítványát. A tömegverekedés után őrizetbe vettek mindannyian romák, a verekedésben a másik oldalon állók közül senki ellen nem indult eljárás.
forrás:fn.hu

Leave a Reply 1749 megnézve, 1 alkalommal mai nap |