< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Budapesten terrorelhárítók csaptak le két fegyveres szlovákra

| Mobile | RSS

Budapesten terrorelhárítók csaptak le két fegyveres szlovákra

Egy VI. kerületi lakásban fogták el a rendőrök a gyanúsítottakat.

Kézi maroklőfegyvereket, lőszert, valamint gépkarabélyt foglaltak le a rendőrök két budapesti lakásból; az ügyben két szlovák férfit gyanúsítanak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség közlése szerint szombat este 22 óra 30 körül a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el a két szlovák férfit.

A két férfi ellen a VI. kerületi Rendőrkapitányság folytatott eljárást visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított eddig ismeretlen körülmények között és eddig tisztázatlan céllal hozta Magyarországra a fegyvereket.

Miután alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a két férfi elfogásakor feltehetően fegyverrel rendelkezhet, ezért a nyomozók kérték a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét. A közös akcióra Budapesten, a VI. kerület, Benczúr utca egyik lakásában került sor. A lakásban tartott házkutatás során több – valószínűsíthetően – éleslőfegyvert, gépkarabélyt, géppisztolyt, nagy mennyiségű lőszert és tárat, valamint egy szlovák kommandós egyenruhát foglaltak le a nyomozók.

A két férfit őrizetbe vették, előzetes letartóztatásukra előterjesztést tettek. Az ügyben a további eljárást a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya folytatja.

forrás: fn.hu/MTI

Leave a Reply 309 megnézve, 2 alkalommal mai nap |