< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Terrorveszély: tapintható a feszültség az USA-ban Kínos közúti biztonsági ellenőrzések és légi közlekedési incidensek követik egymást.

| Mobile | RSS

Terrorveszély: tapintható a feszültség az USA-ban Kínos közúti biztonsági ellenőrzések és légi közlekedési incidensek követik egymást.

A levegőben, reptereken, metróállomásokon és alagutakban történt, olykor kínos biztonsági incidenséről szóló hétfői sajtójelentések azt jelzik, hogy az amerikai hatóságok hatalmas erőfeszítések árán próbálják megakadályozni, hogy terroristák lehetőségük legyen az Egyesült Államok területén bosszút állni az Oszama bin Laden megölése miatt.

Vasárnap három, a levegőben lévő utasszállító repülőgép fedélzetén történt incidens – jelentette a CBS televízió. Az American Airlines 1561-es, San Franciscóba tartó járatán az személyzet és az utasok legyűrtek egy 28 éves jemeni állampolgárságú férfit, aki – a környezete által érthetetlen dolgokat kiabálva – dörömbölni kezdett a pilótafülke ajtaján.

A Continental Chicagóba tartó 546-os járatának vissza kellett térnie St. Louisba, miután egy 34 éves amerikai férfi 20 perccel a felszállás után megpróbálta feltépni a gép ajtaját. Az utast leszállították, a gép egy óra elteltével ismét felszállt.

Biztonsági riasztás miatt az új-mexikói Albuquerqueben szállították le a Delta Detroitból San Diegóba tartó, 1706-os járatát, de a hatóságok a fedélzeten nem találtak veszélyforrást. A gépnek azért kellett letérnie útvonalától, mert a mellékhelyiségben egy olyan cédulát találtak, amelyen a “bomba” szó szerepelt.

forrás:fn.hu/MTI

Leave a Reply 319 megnézve, 1 alkalommal mai nap |