< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ujhelyi: szegedi Fidesz+Jobbik=üzletszerű mutyi

| Mobile | RSS

Ujhelyi: szegedi Fidesz+Jobbik=üzletszerű mutyi

2011. május 10. | hozzászólás | Közélet

Szeged – Ujhelyi István (MSZP) szerint a szegedi Fidesz és Jobbik „napi szinten üzletszerű mutyit folytat a város kárára”.
Hírlevél feliratkozás

Egyetért Lázár János Jobbikkal kapcsolatos kijelentéseivel Ujhelyi István, az országgyűlés szocialista alelnöke. A szegedi politikus hétfőn sajtótájékoztatón idézett a Fidesz frakcióvezetőjének a Népszabadságban megjelent mondataiból: „A Jobbikról Lázár János azt mondta: ‘ma már nyíltan nemzetiszocialista irányt vett. Mi ezzel a politikai irányzattal, amely neonáci társadalmi jelenségek nyílt támogatását jelenti, amely megkérdőjelezi az ország rendjét, amely káoszt akar, semmiféle együttműködést, semmiféle azonosulást nem tudunk felvállalni.'”

Ujhelyi ugyanakkor kifogásolta, hogy a szegedi Fidesz együttműködik a helyi Jobbikkal. A két párt szerinte „napi szinten üzletszerű mutyit folytat a város kárára”, és „közösen nyúlták le” az önkormányzati cégek egy részét. Ujhelyi azt mondta, a város nagy része értetlenül áll az előtt, hogy a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft., a Városkép Kft., a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. a Szegedi Sport és Fürdők Kft. élére a szakmában ismeretlen, a szegedi közéletben korábban szerepet nem vállaló jobbikos delegáltak kerültek.

A szocialista politikus azt kérdezte a Fidesz országos és helyi vezetőjétől, “meddig tarthat még a jobbikos-fideszes ámokfutás Szegeden”.

Ujhelyi emlékeztetett: a szegedi közgyűlésben a jobbikos képviselő szavazatával van többsége a Fidesz–KDNP frakciónak. – Ha a Fidesz kikeveredne a politikai mutyiból, értelmes párbeszédre és jól működő szegedi közéletre lenne lehetőség – fogalmazott.

Gyimesi: a Fidesz képviselői a város érdekében dolgoznak

A Fidesz szegedi szervezetének elnöke hétfőn kijelentette: helyi képviselőik a város érdekében dolgoznak.

Gyimesi László közölte: a szegedi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója a város érdekében benyújtott indítványaihoz, előterjesztéseihez igyekszik megszerezni a testületben dolgozó más szervezetek támogatását is. Ez többnyire sikerült is, hiszen a fideszes javaslatok többségét minősített többséggel fogadták el – tette hozzá.

Az önkormányzati képviselőként is dolgozó politikus arra reagálva közölte mindezt, hogy az Országgyűlés szocialista alelnöke, Ujhelyi István hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: Szegeden a Fidesz és a Jobbik “napi szintű, üzletszerű politikai mutyit folytat a város kárára”, holott Lázár János, a Fidesz újrajelölt frakcióvezetője a napokban egy interjúban kijelentette, hogy pártja semmiféle együttműködést nem tud felvállalni a Jobbikkal.

A Fidesz frakcióvezetője a Népszabadságnak adott, május 5-én megjelent interjújában azt mondta, pártja a neonáci társadalmi jelenségek nyílt támogatását jelentő, az ország rendjét megkérdőjelező jobbikos politikával semmiféle azonosulást nem tud felvállalni.

Ujhelyi István közölte: az elmúlt fél évben a szegedi közgyűlés Fidesz-KDNP és az egy jobbikos képviselő alkotta többsége szinte minden előterjesztésnél “szembement” a városvezetés akaratával. Folytatásként a Fidesz-Jobbik koalíció “lenyúlta” az eddig jól működő önkormányzati cégeket – tette hozzá. A szocialista politikus azt kérdezte a Fidesz országos és helyi vezetőjétől, “meddig tarthat még a jobbikos-fideszes ámokfutás Szegeden”.

A Fidesz szegedi elnöke az elhangzottakra reagálva kijelentette: se ő, se frakciótársai nem ismernek neonácikat.

“A neonáciknak börtönben van a helyük, csakúgy, mint Ujhelyi István párttársának, Zuschlag Jánosnak, akivel kiváló baráti és munkakapcsolatot ápolt a szocialista kormányzás idején” – fogalmazott Gyimesi László.
forrás:dm

Leave a Reply 408 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: