< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Eurovízió: Wolf Kati bejutott a döntőbe

| Mobile | RSS

Eurovízió: Wolf Kati bejutott a döntőbe

2011. május 11. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Óriási sikert aratott dalával a magyar énekesnő; a közönség állva tapsolt a düsseldorfi arénában.
© AFP

Wolf Kati Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Geszti Péter Szerelem, miért múlsz? (What About My Dreams) című dalát adta elő a düsseldorfi fesztivál kedden este megrendezett első elődöntőjében.

Az énekesnő 15. fellépőként énekelte el a magyar versenyszámot, amelyet az előzetes becslések szerint 120 millióan követtek figyelemmel a televíziós közvetítésnek köszönhetően nem csak Európában, de Új-Zélandon és Ausztráliában is.

Wolf Kati a düsseldorfi Esprit Aréna ünneplő, táncoló közönsége előtt adta elő dalát magyar-angol kevert nyelven. Az énekesnő három táncművésszel – Makár István, Szentirmai Zsolt és Kiss Ernő táncművésszel, valamint Jármai Edit és Ambrus Rita háttérénekessel lépett az aréna körlakú színpadára. A koreográfiát Papp Tímea táncművész tervezte az előadáshoz, aki két éve Moszkvában Ádok Zoltán versenydalának táncosaként szerepelt.

Wolf Kati hernyóselyem azúrkék fellépőruháját Napsugar von Bittera divattervező készítette. Az énekesnő vállait szabadon hagyó ruhaköltemény nyakát LED-lámpával megvilágított bross emelte ki. A táncosok ugyancsak világító, futurisztikus jelmezt kaptak.

A 35 esztendős énekesnő tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott: ő énekelte 1981-ben a Vuk című rajzfilm főcímdalát, édesapja, Wolf Péter szerzeményét. Tanulmányait a Zeneakadémia Tanárképző Intézetében végezte. Tavaly egy televíziós tehetségkutató versenyből ismerhette meg nevét az ország.

A magyar versenyszámot belső válogatáson választotta ki a Magyar Televízió az európai dalversenyre. A dal angol fordítása Johnny K. Palmer nevéhez fűződik, aki dalszövegíróként már több magyar előadónak írt számot.

A második elődöntőre, amelyben ismét 19 ország dala mutatkozik be, május 12-én, csütörtökön kerül sor, a döntőt pedig 14-én, szombaton rendezik meg. Akkor Kati a 25 versenyző közül ötödikként lép majd színpadra.

A 43 ország részvételével zajló dalfesztivál döntőjébe mindkét elődöntőből tíz ország dala kerül be, további öt ország: a rendező Németország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország és a fesztiválra 14 év után visszatérő Olaszország biztos döntős.

A Magyar Televízió által élőben közvetített első elődöntőből a magyar dalon kívül a szerb, az orosz, a svájci, a grúz, a finn, az izlandi, a litván, az arzerbajdzsáni és a görög versenyszám jutott tovább. A műsor német házigazdái a pontszámok alapján kialakult sorrendet nem fedték fel, hogy az ne befolyásolja majd a döntőt.

A versenyszabályok szerint a fellépők a pontszámaik felét a zsűritől kapják, a másik felét pedig a nézők szavazatai alapján szerzik, de az egyes országok szavazói nem voksolhatnak a saját fellépőjükre. Idén a műsor kezdetétől lehetett szavazni telefonon vagy SMS-ben.

A legjobb magyar helyezést eddig 1994-ben Bayer Friderika érte el, aki negyedik lett, a magyar indulók közül utoljára 2007-ben Rúzsa Magdi jutott be a dalfesztivál döntőjébe kilencedikként. Tavaly nem volt magyar szereplője a versenynek.
forrás:hír24/Forrás: MTI

Leave a Reply 352 megnézve, 1 alkalommal mai nap |