< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Ambassadeur pakistanais à Washington entendu bin Laden veuves//Pakisztáni nagykövet: Washington kihallgatja bin Laden özvegyeit

| Mobile | RSS

Ambassadeur pakistanais à Washington entendu bin Laden veuves//Pakisztáni nagykövet: Washington kihallgatja bin Laden özvegyeit

Kihallgathatja az Egyesült Államok Oszama bin Laden özvegyeit – mondta Qasim Raza Muttaqi, Pakisztán budapesti nagykövete. A diplomata szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz bin Laden házával, de azt semmiképpen nem akarják, hogy zarándokhely legyen. A nagykövet a hazai sajtóban először az ATV-ben szólalt meg.

A nagykövet elmondta: tudomása szerint a terroristavezér özvegyeinek kihallgatását jelenleg a pakisztáni titkosszolgálat végzi, de elképzelhetőnek tartja, hogy teljesítik az USA kérését. A nagykövet szerint: az akcióval javult Pakisztán és az Egyesült Államok kapcsolata. Qasim Raza Muttaqi azt mondta: képtelenség, hogy Pakisztán tudott volna arról, hogy Oszama bin Laden, terroristavezér éveken át rejtőzködhetett, szinte mindenki szeme előtt a főváros, Iszlámábád térségébe.

A nagykövet hozzátette: a pakisztáni titkosszolgálat segítette az Amerikai Egyesült Államokat, például Pakisztán adott meg olyan információt, amely elvezetett Oszama bin Laden rejtekhelyéhez. A nagykövet azt mondta: a pakisztáni hatóság mindent megtett, így nincs szükség vizsgálatra. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a házzal, ahol Oszama bin Laden bujkált, a nagykövet hangsúlyozta, hogy semmiképpen nem akarják, hogy a ház zarándokhely legyen.

Pakisztán elítéli Oszama bin Ladent, az országa mindent megtett, hogy a terroristavezért likvidálják.

atv.hu

Ambassadeur pakistanais à Washington entendu bin Laden veuves
Peut examiner les veuves des États-Unis d’Oussama ben Laden – a dit Qasim Raza Muttaqi, ambassadeur du Pakistan à Budapest. Un diplomate n’est pas encore possible de savoir que nous serons bin Laden maison, mais je ne veux certainement pas être un lieu de pèlerinage. L’Ambassadeur de la presse nationale, d’abord dans l’ATV at-il dit.

L’ambassadeur a dit que la connaissance de l’interrogatoire des veuves terroristavezér actuellement menées par les services secrets pakistanais, mais voit qu’ils répondent à la demande des États-Unis. L’ambassadeur des Etats: l’action ne a amélioré les relations avec le Pakistan et les États-Unis. Qasim Raza Muttaqi a déclaré un non-sens, que le Pakistan avait su que Oussama ben Laden, des années rejtőzködhetett terroristavezér, aux yeux de presque tout le monde dans la capitale, Islamabad région.

L’ambassadeur a ajouté que le service de renseignement pakistanais ont aidé les États-Unis, tels que le Pakistan a donné des informations qui ont conduit à la cachette d’Oussama ben Laden. L’ambassadeur a indiqué que les autorités pakistanaises ont tout fait, alors il n’est pas nécessaire pour les tests. Ne peut pas encore savoir ce qui arrivera à la maison, où Oussama ben Laden se cachait, l’ambassadeur a souligné que ne veut pas de la maison pour un lieu de pèlerinage.

Le Pakistan condamne Oussama ben Laden, le pays a fait pour liquider les terroristavezért.

atv.hu

Leave a Reply 550 megnézve, 1 alkalommal mai nap |