< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A Google cenzúrázza Magyarország egyes részeit

| Mobile | RSS

A Google cenzúrázza Magyarország egyes részeit

2011. május 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Persze ezzel a Google térkép szolgáltatásán hazánk nincs egyedül.
© Gizmodo

A Google világ életében próbálta az adatvédelemmel kapcsolatos ügyeket tisztán és nyilvánosan intézni – ezzel persze saját javát is szolgálva, hiszen rettentő mennyiségű adatot tárol és kezel. Ennek leglátványosabb megnyilvánulása a Google Maps, ahol a cenzúrát mind felhasználói megfontolásból, mind üzleti- vagy állami titkok megőrzése miatt alkalmazza.

Azonban a Google térképein cenzúrát találni nehezebb, mint azt az ember gondolná, hiszen nem szúrja ki a szemünket két domb között egy nagy fekete téglalap, rajta a cenzúra felirattal. Sokkal inkább hasonlít a rejtett terület grafikai hibára, mintha a makacs szerverek pont azon a ponton nem lennének képesek normálisan beolvasni a tárolt információkat.

A magyar cenzúráztatás egyébként nem a kipixelezést, hanem a szimpatikus zöldre festést alkalmazza, mint ahogy ez a százhalombattai olajfinomítónál is látszik. De itt egy példa Martonvásárból is, ahol egy elektromos alállomás tűnt el. Ezzel persze nincs egyedül, itthon nem nagyon találni el nem takart alállomást.
forrás:hír24

Leave a Reply 290 megnézve, 1 alkalommal mai nap |