< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: “Őrület volt” Wolf Kati nyugtatta a felháborodott rajongókat A magyar énekesnő a 22. helyen végzett Düsseldorfban.

| Mobile | RSS

“Őrület volt” Wolf Kati nyugtatta a felháborodott rajongókat A magyar énekesnő a 22. helyen végzett Düsseldorfban.

2011. május 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nagyon jól sikerült a produkció, ezért nem csalódott a szombat esti döntő eredménye miatt Wolf Kati – ezt nyilatkozta az énekesnő a Blikknek az idei eurovíziós dalfesztivál düsseldorfi döntője után, ahol Magyarország a huszonkettedik helyen végzett. Wolf Kati Facebook-oldalán a rajongók szinte kivétel nélkül azt írták, hogy sokkal jobb helyezést érdemelt volna a “What about my dreams?” (Szerelem, miért múlsz?) című dal és a szavazógépezet most “kimutatta a foga fehérjét”.

Az idei, 56. eurovíziós dalfesztivált Azerbajdzsán nyerte a németországi Düsseldorfban. Az olaszok végeztek második helyen a szombati döntőben, a harmadikok pedig a svédek lettek a huszonötös mezőnyben. Ukrajna végzett a negyedik helyen, Dánia az ötödiken, Bosznia-Hercegovina a hatodikon. Az utolsók a svájciak lettek.

Wolf Kati a huszonkettedik helyen végzett 53 ponttal, a maximális 12 pontot csak Finnországtól kapta meg. Emellett Szerbiától jött még 8, Romániától pedig 7 pont, más országoktól ennél kisebb pontszámok érkeztek. Összesen 43 országban szavazhattak az énekesekre.

A döntőt csaknem 60 európai és tengerentúli országból több mint 120 millió néző figyelte. Az azerbajdzsáni győzelem azt jelenti, hogy az eurovízió történetében most először Baku ad majd otthont a rendezvénynek 2012-ben. Wolf Kati szombaton ötödikként lépett színpadra, miután bejutott a legjobb tíz közé a szerdai elődöntőben.

Wolf Kati a döntő után azt mondta telefonon a Blikknek: már az esélyek latolgatásánál is arra koncentrált, hogy a produkciójuk tökéletes legyen. Ez sikerült, büszke volt az egész csapatra – tette hozzá. Megfogalmazása szerint a szavazás más kérdés, úgy mentek oda a döntőbe, hogy tudták: “az lutri”. A stadionban nagyon szerették a dalt, “őrület volt”, amikor játszották, és mindent megtettek a sikerért – mondta.

Wolf Kati megjegyezte: voltak a mezőnyben nagyon erős dalok, amelyek szintén nem kaptak jó helyezést, és érthető, ha emiatt elkeseredtek az előadók. Példaként említette az osztrák és a litván lányt, akiknek ő is gratulált, olyan jól énekeltek. Wolf Kati elmondta még, hogy a szállodájuk mellett van egy török büfé, az a kedvenc helyük, a csapat tagjai ott beszélték át a döntő után az eredményt.

Az énekesnő videóüzenetet is küldött rajongóinak. Ebben egyebek mellett azt mondta: “Nagyon remélem, hogy nem szomorkodtok, hanem mulattok, és ettől még ez egy baromi jó dal”.

Wolf Kati facebook-os oldalán az egyik rajongó azt írta: az énekesnő nem hiába kapott különdíjat a német rajongóktól és rádióhallgatóktól. Az elismerést péntek délutáni sajtótájékoztatóján vette át egy dortmundi rádió műsorvezetőjétől. Egy másik kommentelő szerint a YouTube-on alig lehet megtalálni a győztes azerbajdzsáni dalt, Wolf Katié viszont mindenhol fent van. Egy másik hozzászóló a blikkes interjút úgy kommentálta: “Így nyilatkozik, aki tudja a szívében, hogy győzött!” Egy negyedik rajongó szerint most kiderült, hogy “mennyire nem a tehetségről és a zenéről szól ez a feltupírozott médiasó”. A hozzászólók szinte kivétel nélkül dicsérték az énekesnőt, és sokan írták azt, hogy a magyaroknak ő volt a legjobb.
forrás.atv/FH

Leave a Reply 352 megnézve, 1 alkalommal mai nap |