< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Időnként balhéba keveredem” – interjú Lázár Jánossal //”Parfois balhéba mix” – Entretien avec John Lazar

| Mobile | RSS

“Időnként balhéba keveredem” – interjú Lázár Jánossal //”Parfois balhéba mix” – Entretien avec John Lazar

2011. május 20. | hozzászólás | Közélet

Nem konfliktuskerülő típus, időnként balhéba keveredik, aminek következményei vannak – ezzel magyarázta az [origo]-nak Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, hogy miért érte számos bírálat az elmúlt hónapokban. Lázár azt mondta, voltak konfliktusai kormánytagokkal is, de ezeket meg tudták beszélni, annak ellenére, hogy szerinte a Fideszben nem működik jól az egyeztetés kultúrája. Lázár beszélt arról is, hogy miért kellett várni két napot a kormánynak a nyugdíj visszavételéről szóló magyarázatára.

– Az elmúlt egy évben több támadás is érte, az autója miatt, illetve azért, mert egy 2008-as hódmezővásárhelyi önkormányzati ülésen úgy fogalmazott, hogy “akinek semmije sincs, az annyit is ér”. Természetesnek tartja, hogy egy kormánypárti frakcióvezetőt ennyi bírálat ér?

– Ennek két oka is van. Az egyik, hogy a legnagyobb kormánypárt frakcióvezetője iránt mindig nagy a közfigyelem, ez az elmúlt húsz év tanulsága. Másrészt pedig a személyiségem általában vonzza a bajt.

– Mire gondol?

– Nem vagyok egy konfliktuskerülő típus, időnként balhéba, vitákba keveredem, aminek nyilván vannak következményei. Vannak, akik kerülik a konfliktusokat, és vannak, akiket megtalál a baj. Azt hiszem, én az utóbbiak közé tartozom. Ráadásul új ember is voltam a frakcióvezetésben és az ilyen jellegű politikai tevékenységben, hiszen országos szintű politikai munkát nem vállaltam korábban.

– Az áramátvételi rendszerről szóló javaslatnál is komoly konfliktust vállalt, szembement a kormány döntésével. Kinek az ötlete volt a javaslat?

– Volt egy döntés decemberben, ami úgy tűnt, hogy a vitát lezárja, de valójában nem zárta le. 2010 decemberében egy olyan döntés született, amely több képviselőtársam szerint is csak félmegoldás volt. A miniszterelnök végül befogadta azt a kezdeményezésünket, hogy erről beszéljünk újra. Olyan kérdéseket vitathattunk meg, hogy mitől drágább az áram Magyarországon, mint a környékbeli országokban, miért vágnak ki rengeteg erdőt a zöldenergiára hivatkozással, és miért átláthatatlan és igazságtalan ennek az egésznek a finanszírozása.

– Végül mégis visszavonta a javaslatát, és visszalépett.

– Kötöttünk egy kompromisszumot arra, hogy felülvizsgáljuk a kérdést, ez most zajlik, és újra lesz minden szabályozva. Nem hiszem, hogy visszaléptem belőle, ebben az ütközetben győzelemmel felérő kompromisszumot sikerült elérni.

– Miután a múlt héten újraválasztották a frakció élére, egy fideszes képviselő arról beszélt nekem, hogy frakcióvezetőként nem húzta ki magát a kényes ügyek mögül, sőt szinte kamikaze módjára vállalta azokat. Tudatosan vállalta fel az olyan nehéz ügyeket, mint az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése, a nyugdíjtörvény, a 98 százalékos különadó, vagy ezekhez más nem akarta a nevét adni?

– Olyan ügy mögé nem állok, amelyben részben vagy egészben nem hiszek. Ezeket a frakcióval, a miniszterelnökkel és a kormánnyal részletesen át szoktuk beszélni. Minden előbb említett ügyben vannak olyan érvek, amelyek a fellépést vagy a beavatkozást indokolják. A kötelező áramátvételi rendszer ügyében például megtehettem volna, hogy más képviselőre szignálom az ügyet, de nem szeretem egyetlen képviselőtársamat sem a falnak vezetni. Nem vagyok olyan típusú ember, aki a saját politikai jövője miatt másokra sózza a nehezebb és kellemetlen ügyeket.

– Benyújtója volt a kedvezményes nyugdíjak visszavételéről szóló alkotmánymódosításnak is. Több fideszes képviselő arról beszélt az [origo]-nak, hogy amikor benyújtotta a javaslatot pénteken, akkor el kellett volna mondani, hogy ez csak a rendvédelmi dolgozókat érinti, így elkerülhetőek lettek volna a kritikák. Ezt miért csak hétfőn tették meg?

– Fontos dolog, hogy emberek számára egyértelműen beszéljünk. Az alkotmánymódosítás is önmagáért beszél. Péntek délután és a hétvégén sikerült a kormánnyal egyeztetni, és ott megállapodtunk bizonyos feltételekben, amelyeket a frakció hétfőn megerősített.

– Pénteken akkor még nem volt fix, hogy csak a rendvédelmi dolgozókat érinti a javaslat?

– Párhuzamosan mentek a dolgok, péntek délután Fidesz elnökségi ülés volt, a miniszterelnök úrral is találkoztam, és ekkor adtuk be a módosító indítványt. Még a hétvégén is zajlottak egyeztetések, mert mindenféleképpen fontosnak tartottam, hogy minél hamarabb határozzuk meg, hogy kire fog vonatkozni, vagy pontosan mondjuk meg, melyik az a kör, amelyik a szabályozásba beleeshet. Ez se biztos, hogy így lesz, de szűkítsük le a fókuszát a dolognak. Egy régi kiváltság felszámolása mindig érdekeket sérthet, ugyanakkor itt több dologról van szó. Egyrészt Magyarország bizonyos részein vannak közbiztonsági problémák, ahova rendőrök kellenek. Másrészről három és fél millió ember tartósan nem tud önmagáról és még hat és fél millió társáról gondoskodni. Húsz éve nem tudjuk megoldani azt a problémát, hogy folyamatosan csökken az aktívak és nő az inaktívak száma. Azt az elvet mindenhol érvényesíteni kell, hogy aki tud, az munkaképességének és egészségének megfelelő mértékben dolgozzon. A képviselőtársaimmal együtt azt szerettük volna elérni, hogy egy keretet szabjunk a folyamatban lévő vitának. Így most már mindenki világosan láthatja, hogy mi a kormány célja!

– Egyes döntések körül komoly viták voltak még a frakción belül is, ilyen volt az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése. Mennyire volt nehéz ezeket a vitákat mederben tartani egy 225 fős frakcióban?

– Sokat jelent ilyenkor, hogy az embernek van helyi politikai tapasztalata, vezényelt már le helyi háborúkat, helyi belviszályokat próbált megoldani, és hozott létre kompromisszumokat. Minden vitának teret és helyet biztosítok a frakcióban.

– A frakcióülésen mindenki előtt, vagy négyszemközt a képviselőkkel?

– Mind a kettőre nyitott vagyok, rendszeresen beszélgetek képviselőtársaimmal, de 227 embernél ez nagyon nehéz, és ez a szívfájdalmam. Egy kis frakcióban sokkal szorosabbak a személyes viszonyok, egy nagyobb frakcióban csoportok vannak, belső érdekek, lobbicsoportok, szakmák, orvosok, pedagógusok, vidékiek, mezőgazdászok, urbánusok, budapestiek, polgármesterek. Az a legszebb része a munkámnak, ha alkalmanként hosszan tudok személyesen beszélni velük. Fontos, hogy legyen személyes kapcsolat, és erre próbáltam odafigyelni. Azzal kezdtem a munkámat, hogy minden képviselővel beszéltem, amikor megválasztottak, és azzal folytatom, hogy most is mindenkivel sort kerítek erre. Ezek a napi munkától független, nagyobb lélegzetvételű beszélgetések.

– Nem volt olyan pont, amikor azt érezte, hogy elszakadt a cérna, és nem bírja tovább?

– Nem, alapvetően élvezem a vitákat. Az önkormányzatok világában például nagyon sok konfliktus van, a kormánynak, a pénzügyeseknek, az önkormányzatoknak más az álláspontja. Más az érdeke a falvaknak, mint a megyei jogú városoknak, a megyéknek, mint a nagyobb városoknak, Budapestnek, mint a kerületeknek. Rengeteg érdekellentét szövi át az önkormányzatok világát. Minden hétfőn leül 70-80 parlamenti képviselő, és az éjszakába nyúlóan beszélgetünk. Ezek az egyeztetések kellenek ahhoz, hogy mederben tudjuk tartani az említett vitákat, indulatokat.

– Ki ez a 70-80 képviselő?

– A Fidesz frakciójából 70-80 polgármester, megyei közgyűlési elnök.

– Ők akkor a frakciótól külön is szoktak konzultálni?

– Igen, hétfőnként előkészítendő a nagy önkormányzati törvénycsomagot. Ekkor mindenki elmondhatja, hogy mi fáj neki. Ilyenkor ott van az államtitkár is, és vele együtt keressük a kompromisszumokat. Ez a hétfő késő esti program, most már az ötödiken vagyunk túl, és van is eredménye. Hiányzik a Fideszből és a magyar politikából az egyeztetés kultúrája, ez a házon belüli és a házon kívüli egyeztetést is jelenti. Nekem most egyelőre a házon belüli egyeztetések jelentik a legnagyobb feladatot, aztán ahogy a sarkalatos törvények haladnak előre, ezeket még jobban erőltetni kell.

– Tarlós István jelen van ezeken a hétfői összejöveteleken?

– Nem, mert nem parlamenti képviselő.

– Az emberi kapcsolataira mennyire nyomta rá a bélyegét, hogy több konfliktusos témát is vállalt? Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel például állítólag jó a kapcsolata, sőt szerepe volt abban is, hogy frakcióvezető lett, ennek ellenére…

– Főként abban volt szerepe, hogy az országos politika iránt elkezdjek érdeklődni, hiszen 2006-ban ő teremtette meg annak a lehetőségét, hogy bizottsági elnök legyek, ő nyitotta meg ezt a pályát számomra.

– Ennek ellenére az elmúlt hónapokban mégis többször konfrontálódott vele.

– Több alkalommal is voltak vitáink. Intellektuálisan a legfelkészültebb emberek egyikének tartom. A politika részletkérdéseiben van, hogy néha nem értünk egyet, de azt hiszem, hogy ezt jól tudtuk kezelni.

– Például decemberben a Médiahatóság rendeletalkotási jogában nem értettek egyet, februárban pedig egy interjúban arról beszélt Navracsics, hogy nagyobb fegyelemre lenne szükség a frakcióban. Ezek nem befolyásolták a kapcsolatukat?

– Nem gondolom. Nagyon intelligens embernek tartom, és tudni kell, hogy amikor ennyi ügy van, nem mindennel ért feltétlenül egyet az ember. Sok esetben sikerült jól összecsiszolnunk az álláspontunkat. Ha két embernek nem egyezik meg az álláspontja, és ezt vállalják és megbeszélik, az sokkal jobb, mint ha valaki duzzog. Nem kell attól félni, hogy néha mást gondolunk a világról. Egy ekkora pártban több párt van, egy ekkora pártnak annyiféle értéket meg erényt, hibát kell összefognia, ezért elképzelhetetlen, hogy mindenről ugyanazt gondoljuk. Sok mindenről egyet gondolunk és a hajóink egy irányba haladnak, ez a legfontosabb, de sok részletkérdésben másképp látjuk a világot. Ez a munkám legnehezebb része. Hogyan lehet ennyi szempontot ötvözni és ebből törvényeket létrehozni.

– Navracsicson kívül volt más is, akivel korábban jobb kapcsolata volt, frakcióvezetőként viszont már kevésbé?

– Vannak ilyen helyzetek, de ezeket lazábban kezelem. A munkám sok konfliktussal jár, de azokat nem tekintem személyes ügynek. Hiszek abban, hogy a személyes viszonyok nagyon fontosak, és különbséget kell tenni a politikai, szakmai viták és a személyes korrektség között. Személyes tekintetben mindenkivel igyekeztem korrektnek lenni az elmúlt egy esztendőben, és erre törekszem a jövőben is.

– Az évértékelőjében azt is mondta, hogy “a frakció megbízható szövetségese volt a kormánynak, azonban időnként keménységet is képviselt a frakció, többek között befelé is”. Mire célzott?

– Voltak ügyek, amikor a frakció a sarkára állt, például az áramátvételi rendszer ügyében. De a semmisségi törvény miatt is, amelyet a belügyminiszter és részben a miniszterelnök is fenntartássokkal fogadott. Mi pedig azt mondtuk, hogy a 2006-os ügyeket csak abban a formában lehet lezárni, ha azokat az ítéleteket megsemmisítjük.

– A kormány azt képviselte, hogy ne legyen ennyire erős a tervezet?

– Így van.

– A kormány először nem is támogatta a semmisségi törvényt?

– Nálunk annyiféle egyeztetés, megbeszélések sora van, ahol a vélemények ütköznek, hogy ezek nem szoktak így a sarkára állítva megjelenni, hogy támogatja-e vagy nem támogatja. A semmisségi törvényről például volt szó frakcióülésen. A képviselők voltak azok, akik azt mondták, hogy rendőri szempontok ide vagy oda, mi elsősorban azoknak szeretnénk elégtételt szolgáltatni, akiket 2006 őszén a hatalom megalázott. A miniszterelnök akkor fenntartásokkal ugyan, de tudomásul vette a képviselők akaratát.

– Frakcióvezetőként tagja a Fidesz elnökségének is. Forrásaink szerint az ellenvéleményeit, kritikáit inkább itt szokta megfogalmazni.

– Nagyon fontos, hogy egy ember véleménye, fönntartásai nem a széles nyilvánosságra tartoznak az ügyeknek ebben a stádiumában. Nem tekintem a frakciót széles nyilvánosságnak. Minden frakcióülésen őszintén és bizalmasan beszélek a képviselőtársaim előtt, és ezt a légkört szeretném fenntartani. Ugyanez vonatkozik az elnökségre is: azért ül ott az ember, hogy szempontokra, kockázatokra figyelmeztessen mindenkit. Az elmúlt egy esztendőben a miniszterelnök is elvárta azt, hogy a frakció képviseletében a véleményünket összegezzem. Ez csapatmunka.

– A viták keményebbek az elnökségben, mint a frakcióban?

– Nem. Én voltam az új ember, mert a régiek nagyon összecsiszolódott csapatot alkotnak, így nagyon tanulságos dolog volt látni, hogyan működik a Fidesz legfontosabb döntéshozó szerve. Jó példa az alkotmányozás. Nem éles viták vannak, hanem nagyon érdekes, intellektuális párbajok folynak. Ehhez az embernek fel kell vérteznie magát, fel kell készülnie. Nem véletlen, hogy azok az emberek, akik a Fidesz elnökségének választott tagjai, többségében már huszonvalahány éve a politikában és a Fidesz vezetésében vannak. Nyilván valamit tudni kell ahhoz, hogy az ember ott legyen, és főként maradni tudjon.

– Az április eleji, a frakció tavalyi teljesítményét értékelő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy “önkritikusnak kell lennem a külföldi sajtóval való kommunikáció tekintetében”. Mi csúszott félre?

– Nem mértük fel annak a jelentőségét, hogy a világ az elmúlt években jelentősen megváltozott. Az, hogy Magyarország az EU tagja, többet jelent egy szerződésnél. Jelenti azt is, hogy egy közös gazdasági és társadalmi erőtérben vagyunk, ahol a mi mozgásunknak van következménye, és mások figyelnek erre. A politikai belháború más hadszínterekre is kivihető, a szocialisták és az LMP is ezt csinálja: nem a belső frontokon vívja meg a csatákat, hanem próbál bennünket harcra kényszeríteni a külső hadszíntereken. Ez az európai politikához teljes egészében hozzátartozik, ezt más pártok is művelik, még ha nem is tartom a nemzet vagy az ország szempontjából helyesnek.

– Mit kellett volna másképp csinálni?

– Talán nem gondoltuk azt, hogy ennek ilyen súlya van, hogy a döntéseinkre ennyire odafigyelnek, vagy hogy ennyire fel lehet rá hívni a figyelmet. Ennek a jelentőségét a frakció részéről alábecsültük. Ebben segíthetnek azok a kétoldalú kapcsolatok, amelyek a német CDU-hoz, a brit konzervatívokhoz fűznek bennünket, csak nem éltünk eddig velük.

– Az elmúlt egy évből mire a legbüszkébb, és mire a legkevésbé?

– Büszke vagyok arra a munkára, amelyet az elmúlt egy évben a frakciótársaimmal elvégeztünk, az azonban már nem tölt el ekkora örömmel, hogy az ellenzéki képviselőkkel nem sikerült egy új munkakultúrát és egy új stílusú, eredményesebb munkaviszonyt kialakítani. De még nem tettem le erről.
forrás:origo

Konfliktuskerülő tapez pas, parfois mélangés à des balhéba, qui sont les conséquences – ce qui explique la [origo] pour John Lazar, groupe parlementaire Fidesz, pourquoi il a été sévèrement critiquée ces derniers mois. Lazar a dit qu’il avait des conflits kormánytagokkal, mais ils étaient capables de parler, malgré le fait que, selon le Fidesz ne fonctionne pas très bien dans la culture de la réconciliation. Lazar a également parlé de pourquoi il a fallu attendre deux jours pour le gouvernement d’expliquer à l’arrière de la pension.

– La dernière année a aussi subi plusieurs attaques, à cause de la voiture, et parce qu’un gouvernement formé en 2008 Hódmezővásárhely réunion a déclaré que «qui n’ont pas, vous pouvez venir.” Qu’elle considère être une faction pro-gouvernementale de la critique qui vaut la peine?

– Il ya deux raisons à cela. Un de la faction plus grand parti au pouvoir qui a toujours apporté une grande visibilité, cette leçon de ces vingt dernières années. D’autre part est généralement la personnalité à attirer des ennuis.

– Que pensez-vous?

– Je ne suis pas un type balhéba konfliktuskerülő de temps à autre, des discussions sont mélangés, ce qui a évidemment des conséquences. Certaines personnes évitent les conflits, et il ya ceux qui trouvent le problème. Je pense que j’appartiens à cette dernière. En outre, l’homme nouveau a été frakcióvezetésben activités et politiques telles que le travail politique au niveau national n’est pas convenu à l’avance.

– Le système de áramátvételi javaslatnál également entrepris un conflit majeur, szembement la décision du gouvernement. Qui a eu l’idée de la proposition?

– Il a été décidé en Décembre, qui semblait clore le débat, mais il n’est pas fermé. En Décembre 2010, une décision a été prise, ce qui est plus képviselőtársam seulement ont été demi-mesure. Le premier ministre a finalement accepté notre initiative d’en parler à nouveau. Les thèmes à traiter, ce qui rend plus cher l’électricité en Hongrie que dans les pays voisins, pourquoi couper beaucoup de bois pour la référence zöldenergiára, et pourquoi tous ces fonds déroutant et injuste.

– Enfin, il a retiré sa proposition et se retira.

– Ont conclu un compromis en vue de réviser la question est maintenant en cours, et tout sera re-réglementé. Je ne pense pas qu’il se retire, qui sert comme un compromis dans cette bataille de la victoire a été obtenue.

– Après la tête la semaine dernière réélu de la faction, un représentant du Fidesz m’a parlé que frakcióvezetőként pas lui-même sorti de derrière les questions délicates, voire quasi-kamikaze à quel point ils sont. Sciemment pris les questions difficiles telles que la réduction des pouvoirs constitutionnels de la loi sur les pensions, une surtaxe de 98 pour cent, ou ceux qui ne veulent d’autre part de donner le nom?

– Ils ne se tient pas derrière l’affaire, dans laquelle tout ou en partie ne crois pas. Ils sont une fraction du premier ministre et le gouvernement, nous avons l’habitude de parler en détail. Tous les cas ci-dessus, il ya des raisons pour laquelle l’action ou l’intervention est justifiée. Le système obligatoire de questions telles áramátvételi aurait pu le faire que d’autres signaux représentatifs de l’affaire, mais je n’aime pas, soit une képviselőtársamat le mur de conduire. Je ne suis pas ce type d’homme qui a son propre avenir politique à d’autres à cause du sel est des questions plus difficiles et désagréables.

– Requérant était à l’arrière d’une pension réduite sur les amendements constitutionnels ainsi. représentant du Fidesz plus parlé [origo] pour que, lorsque vous avez présenté la proposition le vendredi, nous aurions alors à dire que ce n’est que la préoccupation des professionnels de l’application des lois, de sorte qu’ils auraient pu être évités par la critique. C’est pourquoi c’était un lundi?

– La chose importante que les gens parlent clairement. La Constitution parle de lui-même. Vendredi après-midi le week-end et a réussi à concilier avec le gouvernement, et il a accepté à certaines conditions, dont le groupe a confirmé lundi.

– Le vendredi, il n’était pas encore fixée et que seuls les travailleurs application de la loi touché par la proposition?

– Les choses vont en parallèle, le Fidesz réunion du conseil Vendredi après-midi a été le Premier ministre a également rencontré M., et ensuite nous allons présenter l’amendement. Même les discussions ont eu lieu pendant un week-end, car de toute façon, je trouve qu’il est important de déterminer le plus rapidement possible, à qui elle s’applique, ou de dire exactement où l’un des cercles, qui tombent dans le règlement. Il n’est pas certain que vous voulez, mais à réduire le champ de la question. Élimination de l’intérêt est toujours un privilège d’un mal ancien, mais plusieurs choses sont en jeu ici. D’une part il ya des problèmes de sécurité publique dans certaines régions de la Hongrie, où les policiers sont nécessaires. Sur les trois autres d’un million et demi de personnes de façon permanente incapable de se, et même six millions et demi de társáról fourni. Il ya vingt ans, nous ne pouvons pas résoudre un problème qui continue de diminuer le nombre de femmes actives et inactives. Le principe devrait être appliqué partout, qui savent que la santé et la capacité de travailler correctement se développer. Le képviselőtársaimmal ensemble que nous voulions atteindre, pour personnaliser le cadre d’une discussion en cours. Alors maintenant, chacun peut voir clairement ce que le gouvernement!

– Certaines décisions importantes quant à des discussions de groupe ont été toujours à l’intérieur, a été une telle réduction des pouvoirs de la Cour constitutionnelle. Comment il était difficile de garder ces différends canalisée fraction, un 225-personne?

– Dans ce cas, signifie beaucoup pour les populations locales ont de l’expérience politique, a mené à des guerres locales, belviszályokat locales pour tenter de résoudre, et a établi des compromis. Chaque chambre et espace de discussion de la fraction.

– Le frakcióülésen tous, ou émanant d’un député?

– Chacun des deux ouverts, je suis régulièrement parler képviselőtársaimmal, mais 227 personnes est très difficile, et c’est un chagrin d’amour. Une petite fraction d’une relation beaucoup plus proche de personnel, une plus grande fraction de groupes d’intérêts internes, les groupes de pression, les professions, les médecins, les enseignants, les zones rurales, les agriculteurs, les urbains, Budapest, les maires. La meilleure partie de mon travail, si de temps en temps de temps je peux leur parler personnellement. Il est important d’avoir une relation personnelle, et essayé d’écouter ça. J’ai commencé mon travail, tous les représentants qui j’ai parlé, lors de son élection, et continue, même maintenant, je vais mettre tout le monde dans cette ligne. Ce sont le travail quotidien des indépendants, des conversations à grande échelle.

– Il y avait un point où je me sentais détachée du fil, et ne peut pas gérer plus?

– Non, en fait j’aime les discussions. Par exemple, de nombreux gouvernements dans le monde du conflit, le Gouvernement, le pénzügyeseknek, la position des autres gouvernements. Intérêt dans les autres villages, comme les villes du comté, les comtés, que les grandes villes de Budapest, comme le quartier. Tisse à travers beaucoup d’intérêt dans le monde du gouvernement. 70-80 Parlement siège chaque lundi, et dans la nuit à parler. Ces discussions doivent être en mesure de garder le lit dans les débats, les émotions.

– Qui représente les 70-80?

– La fraction 70-80 maire Fidesz, président de l’Assemblée du comté.

– Ils auront également tendance à consulter un frakciótól séparés?

– Oui, le lundi pour préparer le grand paquet législatif municipal. Puis tout le monde peut vous dire que ce qui lui fait mal. Dans ce cas, il est également le secrétaire d’État, et avec elle la recherche de compromis. Ce retard dans le programme de lundi soir, nous sommes maintenant dans la cinquième plus, et il est aussi le résultat. Absent de la politique de la Fidesz et la culture hongroise de la réconciliation, ce à l’interne et à l’extérieur de la maison, c’est aussi la consultation. J’ai maintenant l’heure actuelle des discussions internes sont la plus grande tâche, puis aller de l’avant comme une loi fondamentale, ils sont obligés de faire encore mieux.

– Tarlós Stephen ceux qui étaient présents lors des réunions de lundi?

– Non, car aucun membre du parlement.

– Les relations de l’homme de la façon dont appuyé sur le timbre, est lui-même soumis à davantage de conflits? Tibor Navracsics vice-premier ministre a dit qu’une telle une bonne relation, même dans ce rôle était aussi de devenir chef de groupe, mais quand même …

– Surtout, il a été le rôle qui a commencé le pays intéressé à la politique depuis 2006, il a créé la possibilité que le président du conseil d’oiseau, il a ouvert ce chemin pour moi.

– Cependant, dans les derniers mois, il a maintes fois confronté avec elle.

– Il ya des moments dans nos débats. Je pense que l’une des personnes les plus qualifiées intellectuellement. La politique de détail, c’est que parfois nous sommes en désaccord, mais je pense que nous avons pu gérer ce bien.

– Par exemple, en Décembre, les décrets des médias ont été en désaccord autorité peut, dans une interview en Février et a parlé de Navracsics que plus de discipline, il faudrait une fraction. Ils n’ont pas affecté leur relation?

– Je ne crois pas. Je pense un homme très intelligent, et vous devez savoir que lorsque de très nombreux cas ne sont pas nécessairement d’accord avec tout ce que l’homme a. Dans de nombreux cas, összecsiszolnunk bien géré la situation. Si deux personnes ne correspondent pas à la position et entreprendre ces et d’en discuter beaucoup mieux que si quelqu’un boude. Vous n’avez pas besoin de craindre que parfois nous pensons à autre chose dans le monde. Un tel grand parti avec plusieurs parties, une partie tellement de valeur à tant de vertus, devraient combiner en une erreur, il est inconcevable de penser la même chose à propos de tout. Et pense que beaucoup de choses, l’un des bateaux vont dans un sens, ce sont les détails les plus importants, mais beaucoup, voir le monde différemment. C’est la partie la plus difficile de mon travail. Comment puis-tant d’aspects de ce qui se combinent pour créer des lois.

– Navracsics autre était à l’extérieur, avec qui il a déjà eu une meilleure relation, mais moins frakcióvezetőként?

– Y at-il de telles situations, mais ils sont gérés de manière plus lâche. Mon travail consiste à beaucoup de conflits, mais ils estiment qu’il n’est pas une affaire personnelle. Je crois que les relations personnelles sont très importantes et nécessaires pour distinguer les conflits politiques, professionnelles et personnelles entre l’équité. connexion personnelle avec tout le monde essaie d’être juste dans le passé un an, et nous nous efforçons à cet effet dans l’avenir.

– Le évértékelőjében a également déclaré que “un allié fiable de la faction du gouvernement, mais la dureté est parfois aussi représenté dans le groupe, y compris l’intérieur aussi bien.” Qu’est-ce à cibler?

– Il ya eu des cas où le groupe était dans le coin, que le système des cas áramátvételi. Mais aussi en raison de la nullité de la loi, qui fait partie de l’Intérieur et le Premier Ministre a reçu fenntartássokkal. Nous avons dit que le cas de 2006 sous la forme peut être fermée que si les condamnations sont détruits.

– Le gouvernement a représenté que le projet ne devrait pas être si forte?

– C’est exact.

– Le gouvernement ne soutient pas la première loi de nullité?

– Nous offrons des consultations tant de discussions, où le conflit d’opinions, de sorte qu’ils n’apparaissent habituellement pas dans le coin de l’ensemble qui soutient ou ne prend pas en charge. La loi de nullité, par exemple, était d’environ frakcióülésen. Les représentants ont été ceux qui ont dit que certains aspects de la police ici ou là, ce qu’ils veulent avant tout pour offrir une réparation, à l’automne 2006, qui ont été humiliés au pouvoir. Le Premier ministre d’alors, avec des réserves, mais a pris note de la volonté des représentants.

– Frakcióvezetőként Fidesz, membre de la présidence ainsi. selon plusieurs sources Ellenvéleményeit, sont utilisées pour formuler de nouvelles critiques.

– Il est très important que l’opinion d’un homme, fönntartásai pas partie de la large publicité des cas à ce stade. Je ne considère pas large fraction du public. Frakcióülésen toute honnêteté et en toute confiance avant de parler à des collègues, et je tiens à maintenir cette atmosphère. La même chose s’applique à la présidence ainsi: il y avait un homme assis sur ces critères, les risques pour alerter tout le monde. Au cours de l’année passée, le Premier ministre s’attend à ce que la fraction représentant les vues résumées. Il s’agit d’un effort d’équipe.

– Le présidium des débats sont plus sévères que la fraction?

– N ° J’étais l’homme nouveau, en raison de la très ancienne forme összecsiszolódott une équipe, il était donc très instructif de voir comment cela fonctionne dans le corps du Fidesz, le principal organe de décision. Un bon exemple de la constitution. Les discussions ne sont pas forte, mais très intéressant, batailles intellectuelles sont en cours. Cet homme devrait vérteznie vous devriez être prêt. Il n’est pas un hasard que les gens qui sont élus à la présidence du Fidesz, la majorité est de vingt ans dans la politique et le leadership sont les Fidesz. De toute évidence quelque chose que vous devez savoir assez pour être là en personne, et surtout être en mesure de rester.

– Au début d’avril, l’évaluation des performances de l’an dernier, le groupe lors d’une conférence de presse que “je dois être communications auto-critique avec la presse étrangère.” Nous échappé?

– Pas à la hauteur de l’importance que le monde a considérablement changé ces dernières années. Le fait que la Hongrie est membre de l’UE, est plus une affaire de contrats. Cela signifie également que un champ de force économique et social commun, nous sommes là où nous sommes mozgásunknak conséquence, d’autres se sont à ce sujet. La politique de guerre interne peuvent être exportées vers d’autres théâtres, les socialistes et les LMP est-il le faire: ne pas les luttes internes dans les fronts de bataille, mais d’essayer de nous forcer à se battre en dehors des théâtres. Cela fait partie de la politique européenne dans son ensemble, il est également cultivé dans d’autres parties, même si vous ne pensez pas la nation ou le point le pays de vue d’être correct.

– Ce qui aurait pu être fait différemment?

– Peut-être qu’on ne pense pas que c’est un tel poids, donc attention aux décisions, ou de sorte qu’il peut être noté. Pour une fraction de son importance sous-estimée. Cela peut aider leurs relations bilatérales, à laquelle la CDU allemande, le conservateur britannique joindre à nous, non seulement nous avons vécu avec eux.

– Dans le passé, un an avant le plus fier, et ce moins?

– Je suis fier du travail, qui dans le passé une frakciótársaimmal an réalisées, cependant, ne me remplit de joie tellement, que les députés de l’opposition ne pouvait pas être une nouvelle culture de travail et un nouveau style, pour développer l’emploi efficace. Mais je n’ai même pas le télécharger.
Source: Orig

Leave a Reply 382 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: