< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Nem lehet hiányos büdzséje a helyhatóságoknak //No se puede ser deficiente en los presupuestos de los entes locales

| Mobile | RSS

Nem lehet hiányos büdzséje a helyhatóságoknak //No se puede ser deficiente en los presupuestos de los entes locales

Nem lehet hiányos büdzséje a helyhatóságoknak

Az önkormányzatok a jövőben nem fogadhatnak el olyan költségvetést, amely a működési feladatok esetében hiánnyal számol – ismertette a kormány elképzelését Tállai András belügyminisztériumi államtitkára Egerben.

Közlése szerint ehhez egy új, feladatfinanszírozási rendszer, a járások létrehozásával az állami és önkormányzati szolgáltatások szorosabbra fűzése és az eddigieknél sokkal erősebb állami törvényességi kontroll szükséges.

Tállai András kiemelte: az átalakítás annál is inkább elodázhatatlan, mert míg 2005-ben még 338 milliárd forintnyi hitelállománya volt a településeknek, addig ma már 658 milliárd, illetve 590 milliárd forint értékű kötvényt is kibocsátottak a városok és a községek.

forrás: fn.hu

No se puede ser deficiente en los presupuestos de los entes locales

El gobierno no aprobará un presupuesto para las tareas operativas para las que se prevé un déficit -, el gobierno presentó la idea del Secretario de Estado del Ministerio del Interior Andras Tallai Eger.

Declaró que este es un nuevo sistema de tareas, la creación de distritos en los servicios del gobierno estatal y local más cercano a la situación mucho más potente y el control legal es necesaria.

Andrew destacó el vaso: la transformación aún más inevitable, mientras que en 2005 todavía tenía préstamos pendientes de pago de 338 mil millones de forintos municipios, tiene ahora 658 mil millones y 590 millones de dólares en bonos fueron emitidos en las ciudades y pueblos.

Fuente: fn.hu

Leave a Reply 419 megnézve, 1 alkalommal mai nap |